Psykiatri Södra Stockholm, Mottagning för personlighetssyndrom Andreashuset

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram och vi satsar fortsatt ambitiöst på utvecklingsarbete i områdena patientsäkerhet, personcentrering, vårdprocesser och naturligtvis personalen. Vi är ca 700 engagerade medarbetare som vill kunna erbjuda våra patienter en god, säker och jämlik vård. 

 

Om mottagningen för personlighetssyndrom

Mottagningen ingår i vår sektion för öppenvård och är lokaliserad i trivsamma lokaler vid Skogskyrkogårdens T-bana. Mottagningen riktar sig till patienter med emotionellt instabilt personlighetssyndrom (EIPS) där vårt uppdrag är att genomföra fördjupad utredning samt behandling för målgruppen. Vi har ett brett behandlingsutbud och utvärderar och utvecklar vår verksamhet med patientsäkerheten i fokus. På mottagningen arbetar specialistläkare i psykiatri, sjuksköterskor, sjukgymnast, kurator, psykologer, psykoterapeuter, case manager samt medicinska sekreterare. Ledningen på mottagningen består av medicinskt ansvarig läkare, enhetschef samt biträdande enhetschef.

Vi söker nu en behandlare till vårt MBT-team som arbetar med mentaliseringsbaserad terapi (MBT), en evidensbaserad behandling med kombinerad grupp- och individualterapi. Behandlingsmodellen ingår som en viktig del i mottagningens vårdutbud för patienter med EIPS. MBT-teamet består idag av sex behandlare med jämn könsfördelning.

Kvalifikationer 

Vi söker dig, som har erfarenhet av psykologisk behandling i MBT med patienter i vår målgrupp. För att arbeta som MBT-terapeut behöver du ha gått kursen ”Mentaliseringsbaserad terapi - teori och praktik” eller motsvarande utbildning. Du kommer att anställas i din grundprofession.

Ditt arbete som MBT-terapeut

Du kommer att ingå i MBT-teamets behandlingskonferenser och handledning som är centrala delar i behandlingen. Som MBT-terapeut förväntas du arbeta med metoden såväl som individualterapeut som gruppterapeut. Förutom arbete i MBT-teamet kommer du ingå i ett av våra behandlingsteam i egenskap av fast vårdkontakt för ett antal patienter.

I behandlingsteamet bidrar du utifrån din grundprofession i utredningsarbete, vårdplanering, samverkan med andra interna-och externa vårdgivare samt uppföljning av ett antal patienter som du är fast vårdkontakt för.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som har lätt att samarbeta med andra människor och är flexibel avseende olika arbetsuppgifter. Du har genuint intresse att arbeta med patienter med emotionell instabilitet.

Vi kan lova dig att du kommer till en mottagning med hjärta, kompetens och engagemang.

Personliga egenskaper  

Du är strukturerad och kan arbeta självständigt i samarbete med övriga kollegor. Du trivs med att arbeta i team och vill bidra med din kunskap och erfarenhet för att ge patienterna bästa möjliga vård och behandling. Du har en empatisk förmåga som speglas i en nyfikenhet och öppenhet för nya människor.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder möjlighet att arbeta med kvalificerad behandling på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården. Vi kan lova dig att du kommer till en mottagning med hjärta, kompetens och engagemang. 

Eftersom vi tycker det är viktigt med hälsa så erbjuder vi 5 000 kronor i friskvårdsbidrag. Mer om våra förmåner här: Förmåner (sll.se)

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess. Provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 timmar/vecka
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7074
Kontakt
  • Soila Nevalainen, 08-12341499
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490-lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-11-15

Tillbaka till lediga jobb