Om oss

Södersjukhuset är ett akutsjukhus mitt i Stockholm beläget på Södermalm med utsikt över Årstaviken och nära till bra kommunikationer. Vi är sjukhus som bedriver forskning med fokus på de stora folksjukdomarna och där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus.

Med ett gemensamt synsätt, där allt som görs på Södersjukhuset genomsyras av vår värdegrund, vill vi utgöra ett självklart vårdalternativ, både nu och i framtiden.


VO Kirurgi är en så kallad universitetssjukvårdsenhet (USV-enhet) där vård, forskning och utbildning, men också implementering av ny kunskap är kärnuppdrag. Vi söker nu dig som vill arbeta som forskningssjuksköterska inom klinisk forskning.

I rollen  forskningssjuksköterska finns stora möjligheter att utvecklas. Om du inte har utbildning i Good Clinical Practice (GCP) kommer du få tillfälle att gå den utbildning som krävs för att få formell kompetens som forskningssjuksköterska. Vi utgår den nationella arbetsbeskrivningen för forskningssjuksköterskor samt de kompetensstegar som nu finns för forskningssjuksköterskor.

VO Kirurgi har ett stort vårduppdrag med fyra vårdavdelningar som vårdar både akuta och planerade kirurgiska patienter inom nedre- och övre gastrointestinal kirurgi, bröst samt kärlkirurgi

Som forskningssjuksköterska ingår du i de tre forskargrupper som är kopplade till verksamhetsområde kirurgi. 

Arbetsuppgifter

Arbetet som forskningssjuksköterska är omväxlande och Du blir engagerad i olika studier kopplade till hela VO Kirurgis kliniska fält.

Du är behjälplig i arbetet med att informera och tillfråga lämpliga studiepatienter, sköta och ansvara för provtagningar, datainsamlingar och studieprotokoll

I rollen som forskningssjuksköterska har du den fortlöpande kontakten med patienter, läkemedelsföretag och övriga samarbetspartners i de olika studierna och ingår även i ett kontaktnät med övriga forskningssjuksköterskor på Södersjukhuset.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska motsvarande svensk legitimation med några års yrkeserfarenhet inom kirurgisk vård samt intresse och/eller erfarenhet av kliniska studier

Har du erfarenhet av forskningsprojekt och kliniska prövningar är det mycket meriterande

Goda kunskaper i engelska i både skrift och tal är ett måste då studieprotokoll och kommunikation inom kliniska studier oftast sker på engelska.

Du har goda IT-kunskaper och lätt att ta till dig nya tekniska lösningar och nya system. Om du har god kunskap av hur journalsystemet TakeCare fungerar i öppenvårdssammanhang är det bra.

För att lyckas i rollen

Är du nyfiken och kvalitetsinriktad, noggrann, strukturerad och flexibel. Du stimuleras av ett växlande arbetstempo, är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga men kan också arbeta självständigt.

Villkor

Rollen som forskningssjuksköterska omfattar 100 procent dagtid på arbetstidsmåttet 40 h/v med grundanställning som sjuksköterska inom VO Kirurgi.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar

Södersjukhuset erbjuder friskvårdstimme, friskvårsbidrag och gratis träning på vårt eget Hälsoteam

 

Övrig information

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

Vid frågor om tjänsten; kontakta VO Kirurgis forskningsledare Gabriel Sandblom, telefon 070-415 82 18, eller Vårdenhetschef Regina Karlsson 072- 468 2343 

Vi arbetar löpande med ansökningarna och kan komma att kalla till intervju samt tillsättning innan sista ansökningsdag

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7043
Kontakt
  • Regina Karlsson, 072-4688519
Facklig företrädare
  • Charlotta Nilsson Vårdförbundet, , 08-12362399
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb