Tema Akut och Reparativ Medicin, OO Akut Reparativ Medicin Huddinge

Är du legitimerad sjuksköterska och vill arbeta i ett positivt samt kompetent team med patienten i centrum där du får vara med utveckla verksamheten? Då ska du söka till oss på Infektionsmottagning 2 på Karolinska i Huddinge!

Du erbjuds

 • en individuellt anpassad introduktion samt kontinuerlig kompetensutveckling
 • ett sammansvetsat team med engagerande och kompetenta kollegor 
 • tydliga karriärvägar med möjlighet för tjänstestrukturer som till exempel omvårdnadsspecialist och biträdande universitetssjuksköterska.
 • möjlighet att omsätta dina tidigare erfarenheter och utvecklas i din yrkesroll samt få spetskompetens efter mottagningens behov

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig!

Om tjänsten

Inom infektion öppenvård Huddinge har vi tre olika mottagningar där vi utifrån patients behov utreder och behandlar människor med HIV och immunbristsjukdomar, hepatit B och C, tuberkulos, ortopediska infektioner samt tropiska infektioner. 

På Infektionsmottagning 2 tar vi hand om patienter som lever med HIV. Här behandlar vi ett stort antal patienter med ursprung från olika delar av världen och med blandad kulturell bakgrund.
I vårt team på mottagningen ingår läkare, kuratorer men också kollegor från specialistmödravården, beroendevården, psykiatrin samt barn och ungdom. Vi har ett tvärprofessionellt samarbete med olika yrkesgrupper och specialiteter, där även forskningen är en stor och betydande del i vår vardag.

Som sjuksköterska hos oss arbetar du självständigt med egen mottagning parallellt med läkarmottagning. Sjuksköterskans främsta arbetsuppgift är att samordna omvårdnadsinsatser med regelbundna patientbesök. Dessa består av provtagning och samtal om följsamhet till behandling, sexuell hälsa och livsstilsfaktorer. I tjänsten kommer det förväntas av dig att du kan prata om relationer, sex och sexualitet, alkohol och droger, våld och hot i nära relationer samt sociala/kulturella aspekter. Vi lägger även stor vikt vid hälsofrämjande omvårdnad och utveckling. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och arbetstiden är i huvudsak förlagd till mån-fre dagtid, viss helgtjänstgöring förekommer inom någon av temats slutenvårdsavdelningar.

Vi söker dig som

 • tar ansvar för ditt arbete, strukturerar själv ditt angreppssätt och gör det som krävs för att slutföra det som påbörjats, uppnå resultat och hålla deadlines
 • är trygg och stabil i dig själv, finner dig i en föränderlig vardag och bibehåller ett lugn och fokuserar på rätt saker i stressituationer
 • arbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser situationer på ett konstruktivt sätt
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet, förstår din roll men ser till hela
  verksamhetens bästa i agerande och beslut
 • har god förståelse för människors olika förutsättningar och anpassar därför sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren 
 • du ger säker vård som präglas av öppenhet och kvalitet samt arbetar enligt yrkesetiska koder samt skapar delaktighet och samsyn i mötet med patienten

Kvalifikationer

Krav:

 • legitimerad sjuksköterska
 • minst två års yrkeserfarenhet som sjuksköterska

Tjänsten motsvarar steg 2 i Region Stockholms kompetensstege för sjuksköterskor i klinisk vård, steg 1-7

Meriterande:

 • erfarenhet av att arbeta med patienter med HIV
 • erfarenhet av mottagningsarbete och telefonrådgivning
 • erfarenhet av TakeCare samt hantering av ärenden via Alltid Öppet

Om rekryteringsprocessen 

Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan, tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6975
Kontakt
 • Jenni Eisersjö, 08-12386580
Facklig företrädare
 • Hannes Vikberg, Vårdförbundet, hannes.vikberg@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb