Vill du vara del i en verksamhet som gör skillnad för barn och ungdomar? BUP Globen söker nu en specialistläkare som tillsammans med övriga medarbetare på enheten vill ge barn och unga med psykisk ohälsa och deras närstående den bästa vården.

BUP Globen är en specialiserad barnpsykiatrisk öppenvårdsmottagning för barn och ungdomar i åldern 0-17 år och deras familjer. Vårt uppdrag är att utreda neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och att utreda och behandla psykiska sjukdomar hos barn och ungdomar boende främst på Södermalm, i Enskede, Årsta och Vantör. Mottagningen betjänar också valfrihetspatienter boende i andra områden i Stockholm.

Mottagningen ligger centralt i Globen-området med några minuters gångväg till två tunnelbanestationer. Här arbetar cirka 40 medarbetare fördelade på psykologer, kuratorer, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, administratörer och enhetschef. Personalgruppen har en bra åldersspridning och stor behandlarerfarenhet. BUP:s länsövergripande ”Enheten för döva och hörselskadade” – ett barnpsykiatriskt team som använder teckenspråk i sin kommunikation med familjerna – är också knutet till mottagningen. Personalen är uppdelad i tre tvärprofessionella team. Mottagningen är HBTQ-diplomerad.

Arbetsbeskrivning

Som specialistläkare medverkar du med din medicinska kompetens i barn- och ungdomspsykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete, samt i handledning. Du ingår i ett tvärprofessionellt team med möten varje vecka.

Kvalifikationer

Du ska vara specialist inom barn- och ungdomspsykiatri eller i allmän psykiatri. Är du specialist i allmän psykiatri är tidigare erfarenhet av arbete inom BUP meriterande.

Personliga egenskaper

Du har lika lätt för att möta dina patienter som deras vårdnadshavare. Du är strukturerad, tydlig, lyhörd, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har en öppenhet för den biopsykosociala komplexitet som är vårt gemensamma arbetsfält. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Vi erbjuder

Dina närmaste kollegor är erfarna specialistläkare. Vid mottagningen arbetar också regelbundet en till tre ST- eller underläkare. Du samverkar med kollegerna på mottagningen i ett mellanmänskligt öppet klimat där vars och ens specifika kunnande respekteras och värdesätts. Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag (5000 kr) och friskvårdstimme, förmånlig tjänstepensionsavsättning, regelbunden gemensam fortbildning för läkare inom BUP Stockholm, samt individanpassad kompetensutveckling.

 

Övrig information

Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Om oss

BUP Globen är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde som är en vårdgivare inom Stockholms läns landsting. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6928
Kontakt
  • Enhetschef Claudia Aulin Villa , 08-12352650.
  • Specialistläkare Tomas Risberg, 08-12352650.
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen Amanda Aldervall, amanda.aldervall@regionstockholm.se.
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb