Den psykiatriska vården i Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är i en expansiv utvecklingsfas.
Utvecklingsarbetet, Psykiatri 2025, syftar till att skapa förutsättningar för en tillgänglig och jämlik vård med hög kvalitet för olika patientgrupper. Den sammanhållna psykiatriorganisationen, med uppdrag att erbjuda psykiatri för alla åldrar, ger möjligheter att forma en vård som utgår från patientens behov.

Vi söker nu dig som vill leda och utveckla verksamheten Psykiatri Nordväst och samtidigt bidra i det gemensamma utvecklingsarbetet.


Om verksamheten
Psykiatri Nordväst, är en psykiatrisk verksamhet med ett geografiskt områdesansvar för kommuner i nordvästra delen av Stockholms län.

Verksamheten är indelad i två sektioner, en heldygnsvård, med åtta avdelningar samt en sektion öppenvård, med nio mottagningar. Verksamheten har cirka 550 medarbetare och en omsättning på 571 miljoner kronor.

Psykiatri Nordväst erbjuder ett differentierat vårdutbud enligt evidensbaserade riktlinjer och vi arbetar personcentrerat utifrån patientens individuella behov och gemensamt framtagna vårdprocesser inom SLSO.  

Verksamheten har även från i år uppdraget att bedriva heldygnsvård inom ramen för nationell högspecialiserad vård vid svårbehandlat självskadebeteende.

Vår viktigaste resurs är medarbetarna och vi satsar på kontinuerlig kompetensutveckling samtidigt som vi välkomnar framtida medarbetare genom att erbjuda studie- och praktikplatser.

Som verksamhetschef har du utöver din ledningsgrupp också stöd av flera funktioner som till exempel patientsäkerhet, ekonomi, HR och kommunikation.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamheten med uppdrag att leda och utveckla den.  Du har ett övergripande ansvar för patientsäkerhet, vårdutveckling, medarbetare, arbetsmiljö, miljö och för att resurserna hanteras på ett effektivt sätt med en ekonomi i balans.

Du kommer att rapportera direkt till Närsjukvårdchefen för psykiatrin och vara en aktiv medlem i psykiatrins ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, ätstörningsvård, beroendevård, rättspsykiatrisk vård och centrum för psykiatriforskning.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård med gedigen erfarenhet av vuxenpsykiatri och av att vara ledare i en politisk styrd organisation. Du har dokumenterad chefserfarenhet samt erfarenhet av att leda via chefer med goda resultat. Dessutom har du goda ledaregenskaper som till exempel förmåga att skapa öppet arbetsklimat, motivera och samla verksamheten kring gemensamma mål och visioner. Du arbetar strategiskt utifrån ett helhetsperspektiv, kan driva utvecklingsfrågor tillsammans med kompetenta medarbetare och kommunicera på ett tydligt sätt.
Du har en mycket god samarbetsförmåga.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tjänsten innebär ett chefsförordnande på tre år som kombineras med en tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6917
Kontakt
  • Annika Elm, 08-12340182
Facklig företrädare
  • Nurgül Dinler, Kommunal , 010-4429009
  • Janne Virtanen, SACO , 08-12347529
  • Carin Lhotsky, Vårdförbundet , 08-12340490
  • Ola Tellner, Vision , 08-12340481
  • Gunnar Berglund, Stockholms Läkarförening , 072-7249652
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb