Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Vill du arbeta som specialistläkare i klinisk patologi med nationella uppdrag tillsammans med både nationellt och internationellt ledande kliniker och forskare? Här finns jobbet för dig! 

Vi erbjuder
Klinisk patologi och cancerdiagnostik är en del av Medicinsk Diagnostik Karolinska och bedriver verksamhet vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge samt Södersjukhuset och Danderyds sjukhus.

Hos oss erbjuds du möjlighet att arbeta i nationella uppdrag inom flera organområden med nationellt och internationellt ledande kliniker och forskare. Därtill har vi en stor cytologiverksamhet med såväl finnålspunktion som exfoliativ cytologi. Kliniken är drivande i ett flertal stora projekt såsom olika sjukhusövergripande projekt inom precisionsmedicin. Det finns goda förutsättningar att bedriva forskning.

Kliniken är långt framskriden i en övergång till digitalpatologi och skannar idag alla glas. Diagnostiken har stort fokus på molekylärdiagnostik. En del av arbetsuppgifterna innebär delaktighet i utvecklingsarbeten och du får därför chansen att påverka framtida arbetssätt.

Du kommer självklart även få möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Tjänsterna är situerade i Solna där vi har stor produktion inom områdena gynekologisk cancer, bröstcancer, lunga, hud, gastroenterologi, urologi, medicinsk njure, neurologisk degenerativ och tumördiagnostik, endokrin-, barn- och mjukdelspatologi.

Det kliniska materialet är mycket variationsrikt och kommer huvudsakligen ifrån högspecialiserad vård. Forskning, utvecklingsarbete och undervisning är integrerade med verksamheten vid Karolinska Institutet.

Vi arbetar i organgrupper och det finns möjlighet till diagnostik inom flera olika organområden, och upplägget kommer att utformas tillsammans med den sökande baserat på bakgrund och intressen. Utöver diagnostik ingår deltagande i multidiciplinära ronder och handledning av ST-läkare.

Vi söker
Dig som är;

 • är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det
  personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
 • gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Vidare har du ett intresse för diagnostik, handledning och utvecklingsfrågor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis inom klinisk patologi.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande:

 • Diagnostisk kompetens inom ovan angivna organ- diagnosområden särskilt ÖNH-patologi, endokrin patologi, molekylär patologi, hematopatologi, ben och mjukdelspatologi, dermatopatologi samt gynekologisk patologi.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6896
Kontakt
 • Peter Zickert, 070-4507615
Facklig företrädare
 • Johan Wejde, Läkarföreningen, johan.wejde@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb