Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Medicinsk enhet Neuroradiologi söker specialistläkare i Neuroradiologi eller med europeiskt diplom i Öron-,Näsa- och halsradiologi Läs och ansök här!

Vi erbjuder
På enheten arbetar omkring 120 anställda neuroradiologer, radiologer, odontoradiologer, röntgensjuksköterskor, undersköterskor, fysiker och administratörer. Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna och har ett nära samarbete med våra remittenter. 

Vi bedriver en omfattande utbildningsverksamhet av ST-läkare i radiologi, neuroradiologi samt huvud-hals-radiologi och står för över hälften av all radiologisk forskning på Karolinska Universitetssjukhuset. 

Vi har ett ambitiöst program för kontinuerlig individuell kompetensutveckling.

Vi erbjuder provanställning för en tillsvidaretjänst som specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare med huvudhalsinriktning.

Om tjänsten
Medicinsk enhet Neuroradiologi ansvarar för bilddiagnostik av centrala nervsystemet och huvud-halsområdet samt all neurointerventionell diagnostik och behandling i Region Stockholm.

Verksamheten bedrivs i både Huddinge (O-huset) och Solna i moderna lokaler med bildutrustning som främjar metodutveckling och forskning. Tjänstgöringen sker i varierande grad på båda orter.

Vi söker två nya kollegor som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare.

Hos oss är ditt ansvar att prioritera, leda och tolka undersökningarna inom området samt att kommunicera resultaten till remitterande kliniker. Vi bedriver dygnet-runt-verksamhet och är enda aktören i Region Stockholm med MR-verksamhet dygnet runt. 

Du förväntas ta en aktiv del i verksamhetens forskning, utveckling och undervisning som är intimt förbundna med den kliniska vardagen.

Vi söker 
Vi söker dig som tar ansvar för både ditt eget arbete men också för verksamhetens utveckling och enhetens uppdrag. Du har god samarbetsförmåga, hjälper kollegor samt tar egna initiativ för att nå gemensamma mål. 

Du är också aktiv inom forskning och deltar i den interna undervisningen på enheten för att kunna stödja forskning och utveckling av verksamheten. 

Kvalifikationer 
Krav:

  •  Läkarlegitimation med specialistbevis i Radiologi samt Neuroradiologi 
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

  • Aktiv forskning
  • Undervisningserfarenhet med goda vitsord
  • Disputation och/eller docentur

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad.

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.
Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6882
Kontakt
  • Johan Lundberg, 0725802949
Facklig företrädare
  • Harriet Nyström, Läkarföreningen, harriet.nystrom@regionstockholm.se
  • Sara Jacobsen, Läkarföreningen, sara.jacobsen@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-31

Tillbaka till lediga jobb