Psykiatri Södra Stockholm, Verksamhetsstöd och ledning

Nu söker vi en erfaren specialistläkare i psykiatri med ett genuint intresse för patientsäkerhet som kan axla den spännande rollen som chefsöverläkare i en av Sveriges största psykiatriska kliniker.

 

Om verksamheten

Psykiatri Södra Stockholm är i en spännande utvecklingsfas, det händer mycket hos oss just nu men så är vi också en av Sveriges största psykiatriska verksamheter med över 900 medarbetare. Vi har två sektioner; heldygnsvård med 12 vårdavdelningar, totalt 222 vårdplatser samt sektion öppenvård som har 11 mottagningar.

Vår ambition är att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri vilket vi gör genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren.

Den psykiatriska vården i Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är i en expansiv utvecklingsfas, ”Psykiatri 2025”, som ska skapa förutsättningar för en tillgänglig och jämlik vård med hög kvalitet för olika patientgrupper. Den sammanhållna psykiatriorganisationen, med uppdrag att erbjuda psykiatri för alla åldrar, ger möjligheter att forma en vård som utgår från patientens behov.

 

Ditt arbete som chefsöverläkare

Uppdraget som chefsöverläkare innebär att du huvudsakligen kommer att:

  • ansvara för tvångsvården
  • leda patientsäkerhetsteamet
  • arbeta med säkerhetsfrågor
  • bidra till strategisk kvalitetsutveckling

Tjänsten är bred med många kontaktytor både inom organisationen och mot externa samarbetspartners samt patienter och närstående.

Du kommer att rapportera direkt till verksamhetschef för Psykiatri Södra Stockholm och ingå i klinikens ledningsgrupp, ha ett nära samarbete med verksamhetsledning och enhetsledningar samt vara chef för vårt patientsäkerhetsteam.

 

Våra förväntningar på dig

Uppdraget kräver att du är specialistläkare i psykiatri. Du har gedigen klinisk erfarenhet från både sluten- och öppenvård samt ett stort intresse för utbildnings- och utvecklingsfrågor. Vidare har du erfarenhet av och ett stort intresse för patientsäkerhet och sjukvårdsjuridik.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi utgår från att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga, uttrycker dig väl i skrift samt har en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och att tillvarata andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för kvalitetsutvecklingsarbetet och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Du motiveras av utmaningar och har ett lösningsorienterat sätt. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga, är trygg men också entusiastisk med mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Akademisk bakgrund såsom forskarutbildning är meriterande.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där du anställs som specialistläkare med ett förordnande som chefsöverläkare på 3 år med möjlighet till förlängning.

Hos oss får du ett omväxlande och stimulerande uppdrag med fokus på medicinsk utveckling.
Vi erbjuder en anpassad introduktion i din roll som chefsöverläkare.

Vi erbjuder flextid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Läsa gärna mer på https://www.psykiatri.regionstockholm.se/jobb-och-praktik/formaner/

 

Vi hoppas att du tycker detta låter intressant och spännande

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess.

 

Varmt välkommen till Psykiatri Södra Stockholm

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6865
Kontakt
  • Andreas Carlborg, 08-12341043
Facklig företrädare
  • Feben Birhane, Läkarföreningen, 08-12352950
Publicerat 2023-10-03
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb