Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd. 16 S:t Göran

Avdelning 16 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning som tillhör kliniken Psykiatri Nordväst. Avdelningens huvudinriktning är depression, ångest och personlighetssyndrom men vi vårdar patienter med även andra psykiatriska svårigheter. Vi har 16 vårdplatser och tar emot patienter som är 18 till 65 år. På avdelningen arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, kurator och arbetsterapeut. Avdelningen är belägen på S:t Görans sjukhusområde med närhet till goda kommunikationer.

 

Vår avdelning är i ständig utveckling och vi lägger stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Feedback och spegling är en viktig del av vårt teamarbete. Anna Björkdahls Bergenmodell och 9D-triangeln utgör grunden för vårt arbetssätt där bemötande och lågaffektiva strategier ger god beredskap i akuta situationer.

 

Avdelningen arbetar med Patientforum där patienternas synpunkter på vården tas tillvara varje vecka. Många av våra förbättringar grundar sig i idéer och synpunkter från våra patienter.  Lugna Rummet infördes år 2016 och har blivit en självklar del i patienternas behov av ångesthantering och sömnprevention. Vi arbetar enligt modellen Ett samtal om dagen och under våren 2023 implementerades metoden självvald inläggning (SI) på avdelningen. Patientens delaktighet är en viktig del av vårt arbetssätt.

 

Arbetsuppgifter:
På avdelningen arbetar vi i omvårdnadsteam bestående av sjuksköterskor och undersköterskor där du som sjuksköterska är arbetsledare för ditt team. Du har helhetsansvar för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden och förväntas kunna prioritera och delegera arbetsuppgifter. Du är ytterst ansvarig för läkemedelshantering och omvårdnadsdokumentation. Vi använder Take Care som journalsystem.

 

Anställningsform:
Timanställning. Arbetet sker dag, kväll, helg eller natt beroende på verksamhetens behov och dina möjligheter. Din introduktion kommer att planeras och genomföras på avdelningen utifrån dina önskemål och verksamhetens behov. Om du har intresse av att arbeta fler pass än vad vi kan erbjuda, eller är nyfiken på hur det är att arbeta på andra avdelningar inom Psykiatri Nordväst, finns möjlighet att arbeta på vår grannavdelning (avdelning 18) samt våra avdelningar på Danderyds sjukhus.

 

Kvalifikationer:
Du har svensk sjuksköterskelegitimation och intresse för psykiatrisk vård. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav. Meriterande är att du också har goda kunskaper i engelska. Du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och lösningsorienterad. Du är välkommen att ansöka oavsett om du har tidigare erfarenhet som sjuksköterska eller är nyexaminerad sjuksköterska. Specialistkompetens inom psykiatri är meriterande men inte ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Jacob Svensson Ersgård, 072 734 29 73 eller
biträdande enhetschef Frida Lindblom, 070 348 39 85.
Det finns även möjlighet att prata med någon av våra sjuksköterskor om du har ytterligare frågor om avdelningen och tjänsten, 08-123 421 38.

 

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-09-12
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6856
Kontakt
  • Enhetschef, Jacob Svensson Ersgård, 0727342973
  • bitr. enhetschef Frida Lindblom, 0703483985
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 0812340492
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb