Karolinska Universitetssjukhuset, Hjärta Kärl och Neuro, Neurofysiologi

På Neurofysiologiska enheten arbetar vi med avancerad diagnostik tillsammans med kollegor och patienter över hela sjukhuset. Är du intresserad av ep-kirurgi och intraoperativ spinal monitorering är detta arbetsplatsen för dig! Välkommen att söka till oss!   

Vi erbjuder
Neurofysiologiska enheten är en stimulerande miljö med ett varierat och utvecklande arbete för dig som specialistläkare. I vår verksamhet har vi ett gott och kollegialt samarbete med många personalkategorier både inom vår egen enhet men även med övriga patientområden runt om hela sjukhuset.

Vårt arbete är patientnära och vi bedriver mycket utbildning, kurser och forskning då vi är en lärande arbetsplats.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om oss
Medicinsk enhet neurofysiologi svarar för patientbunden neurofysiologisk diagnostik och vi arbetar dagligen med utveckling av undersökningsmetoder samt diagnostik av sjukdomar i perifera och centrala nervsystemen med neurofysiologisk teknik. Inom enheten bedriver vi också framgångsrik forskning.

2020 blev vi ackrediterade enligt ISO 17025, arbete med kvalitet är något som vi ser som en naturlig del av vardagen.

Även om ämnet är en laboratoriespecialitet utgör patientkontakten och konsultationen viktiga arbetsmoment med såväl grundläggande undersökningar för öppenvården som avancerade utredningar och övervakningar för den specialiserade vården. Omkring 35% av våra patienter är externa konsultationer och remittenter.

Vi har cirka 20 läkare varav 3 ST-läkare och nu söker vi ytterligare en kollega till oss inom klinisk neurofysiologi.

Om tjänsten
Klinisk Neurofysiologi har förutom de rutinmässiga EEG-, neurografi-, EMG-, IVA- och neonatalverksamheterna en välutvecklad avancerad diagnostik inom bland annat epilepsikirurgi och intraoperativ spinal monitorering. Vi arbetar med många olika specialiteter inom både barn- och vuxensjukvården och har ett brett samarbete och patientrondverksamhet över sjukhuset.

Förutom det dagliga arbetet under vardagar bedrivs också jourverksamhet inom EEG på distans under lördag, söndag och helg mellan 09.00-18.00 samt vardag mellan 16.00-21.00.

Annonsen avser en tjänst som specialistläkare inom klinisk neurofysiologi. Tillsvidareanställning, heltid 40 tim/vecka. 

Vi söker
Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, flexibel och initiativrik. Det är viktigt att du har lätt att samarbeta med alla personalkategorier, att du har god kommunikativ förmåga och att du är noggrann.

Att delta i enhetens arbete med kvalitetsutveckling ser vi som en naturlig del i arbetet och vi hoppas att även du gör det.

Vi ser det också som en självklarhet att du delar sjukhusets värderingar; Medmänsklighet, Helhetssyn och Ansvar.

Kvalifikationer

Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis inom klinisk neurofysiologi.

Meriterande: Vetenskapliga meriter och undervisningserfarenhet.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6831
Kontakt
  • Atif Sepic, 0727330033
Facklig företrädare
  • Aleksandra Bulka Jablonsk, Läkarföreningen, aleksandra.bulka-jablonski@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb