Karolinska Universitetssjukhuset, ME Perioperativ medicin Solna

Är du intresserad av att specialisera dig till operationssjuksköterska och är nyfiken på att få inblick i hur man arbetar på en operationsavdelning? Skulle du vilja arbeta i ett operationsteam med tätt samarbete med andra professioner, där patienten verkligen är i fokus?

Vi erbjuder 

Tjänsten Kliniskt basår innebär klinisk tjänstgöring på en av våra operationsenheter, varvat med teoretiska genomgångar, praktiska övningar/workshops och studiebesök.

Genom vårt introduktionsprogram under din kliniska basperiod får du god insikt i det perioperativa omvårdnadsarbetet och inblick i operationsmiljön.

Veronica Ramirez Johansson arbetar som operationssjuksköterska och utbildningsledare inom Funktion PMI. Hon är även aktiv i specialistutbildningen i operationssjukvård vid Karolinska Institutet. ”Min uppfattning är att Klinisk basperiod underlättar studierna, genom att studenten skaffar sig grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper före utbildningen. Studenten får helt enkelt ett försprång i studierna” säger Veronica.

Om tjänsten

Basperioden startar VT 2024 och beräknas till cirka sex månader, men kan även pågå under en kortare eller längre tid beroende på behov. Du kommer att få ett par utsedda handledare som följer dig under hela perioden och du har även kontinuerliga avstämningar med närmaste chef. I senare skedet av din kliniska basperiod kommer du att kunna ha en självständig funktion på operationssalen utanför det sterila området.

Satsningen riktar sig till dig som är nyfiken på operationsmiljön, operationssjukvård och yrket som specialistsjuksköterska inom operationssjukvård och som vill få bästa möjliga ingång till dina studier till operationssjuksköterska. ”Klinisk basperiod ger en unik möjlighet att få en inblick i yrket innan specialistutbildningen påbörjas”, säger Veronica.

Vi söker företrädesvis dig som planerar att utbilda dig till specialistsjuksköterska inom operationssjukvård med start hösten 2024. Du har även möjlighet att ansöka om att få din specialistutbildning betald via Karolinska Universitetssjukhuset om aktuellt. 

Operation på Karolinska
All Karolinskas operationsverksamhet för vuxna finns samlad inom Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI). Här finns spännande utmaningar i form av avancerad teknik och metoder.

Perioperativ medicin i Huddinge har två vårdenheter som bedriver anestesi- och operationsverksamhet samt pre- och postoperativ vård. Verksamheten är uppdelad på olika sektioner: Akut, Gynekologi, Ortopedi, Transplantation, Urologi, ÖNH, Öppenvårdskirurgi samt Övre gastro.

I Solna är verksamheten uppdelad i olika operationsavdelningar; Trauma, obstetrik och akutoperation, Bukoperation, Ortopedoperation, Head and Neck operation, Neuro operation och Operation Gamla Karolinska Solna (GKS), som är en dagoperationsavdelning som till största del bedriver rekonstruktiv plastikkirurgi. Här finns även Thoraxoperation, som tillhör en annan Medicinsk enhet inom Funktion PMI.

 Vill du veta mer?

Omvårdnadschef Carolina Kling informerar gärna om operationsverksamheten och den perioperativa omvårdnaden på Karolinska i Solna, tel. 08- 123 73685.

Omvårdnadschef Jacqueline Björklund ger dig ytterligare information om operationsverksamheten och den perioperativa omvårdnaden i Huddinge, tel. 08-123 809 85.

Vi söker dig som

  • Samarbetar för att nå gemensamma mål; hjälper kollegor och tar egna initiativ utifrån gemensamma mål. Är prestigelös nog att rycka in där det behövs.
  • Är en initiativtagare - Tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat.
  • Är ansvarstagande - Tar eget ansvar för sitt arbete; gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat. Är ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.

Kvalifikationer
Krav

Legitimerad sjuksköterska med något eller några års erfarenhet som sjuksköterska Innehar grundläggande behörighet till högskolestudier.

Din ansökan ska innehålla:

CV Personligt brev i vilket du motiverar varför du vill gå och är en lämplig kandidat till vår kliniska basperiod Yrkeslegitimation

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6779
Kontakt
  • Carolina Kling, 0725-842830
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
  • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-31

Tillbaka till lediga jobb