Psykiatri Södra Stockholm, Starta upp en ny allmänpsykiatrisk avd med oss!

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

 

Är du sjuksköterska och söker nya utmaningar inom psykiatrisk heldygnsvård, eller vill du bredda redan befintliga erfarenheter inom området?

 

Om oss

Vi har nyligen startat upp en helt ny avdelning för allmänpsykiatrisk vård på Nacka sjukhus. Detta innebär att vi blir en del av Nordens största byggnad med psykiatrisk heldygnsvårdvård. Nu söker vi flera nya kollegor, och är ute efter dig som har ett stort medmänskligt engagemang och som brinner för psykiatrisk omvårdnad.

Avdelning 20 är en heldygnsvårdsavdelning med 16 vårdplatser och inriktning allmänpsykiatri. Vi erbjuder behandling och omvårdnad för patienter som huvudsakligen lider av depressioner, ångestsyndrom, affektiva sjukdomar, personlighetssyndrom, självmordsproblematik och svårare krisreaktioner. Då avdelningen är nyöppnad har vi haft den stora fördelen och möjligheten att från start tillsammans utarbeta vårt arbetssätt, upprätta rutiner och skapa en avdelning där vi jobbar för en trygg och givande arbetsmiljö. Vi arbetar bland annat med ”ett samtal om dagen”, och är även på gång att implementera Safewards-modellen. 

 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss kommer du att arbeta i team tillsammans med undersköterskor, läkare och paramedicinsk personal. Tillsammans med undersköterskorna är det du som är närmast patienten. Du kommer att leda omvårdnadsarbetet, vilket innebär att bedöma omvårdnadsbehov, planera och utföra – primärt psykiatriska – men även somatiska omvårdnadsåtgärder. Arbetet är varierande, men en vanlig dag innehåller som gott som alltid stödsamtal, läkemedelshantering, kontakt och samordning med andra vårdgivare, kommuner och anhöriga/närstående, med mera. Vi använder oss av Take Care som journalföringssystem.

 

Kompetensutveckling

Kompetensutveckling är viktigt för oss och det är en självklarhet att våra medarbetare ges möjlighet att delta i olika utbildningar och kurser. För dig som sjuksköterska kan vi erbjuda specialistutbildning i psykiatrisk vård inom ramen för din heltidsanställning. Som specialistsjuksköterska finns möjligheten att utnyttja din spetskompetens genom att inneha en funktionsroll inom olika ansvarsområden, där fokus ligger på förbättringsarbete samt långsiktigt strategiskt arbete. Du arbetar en viss procent administrativt inom ramen för denna roll. För dig som inte innehar en specialistutbildning finns möjlighet att bredda din kompetens genom kurser i specifika psykiatriska tillstånd, via Centrum för Psykiatriforskning.

 

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska, och ha ett genuint intresse för psykiatri. Tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård och/eller specialistutbildning i psykiatri ses som meriterande, men är inget krav.

Som sjuksköterska hos oss brinner du för den psykiatriska omvårdnaden och är inte rädd för att tänka nytt och utanför boxen. Du är motiverad till att se till och bemöta våra patienters varierande behov. Vidare är du tydlig i din arbetsledarroll och delegerar uppgifter på ett rättvist sätt, samt ser förbättringsarbete som en självklar del av din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vad vi erbjuda dig

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (38:15 tim/vecka). Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Just nu erbjuder vi en signeringsbonus om 10 000 kr! Om du fortsatt är anställd hos oss efter 12 månader får du ytterligare 10 000 kr*.Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

*För att du ska vara berättigad till signeringsbonus krävs:

Att du signerar ett anställningsavtal med anställningsform tillsvidareanställning (månadsavlönad) senast den 31 december 2023. Att du vid anställningstillfället inte är anställd av Region Stockholms nämnder/bolag eller av akutsjukhus som drivs på uppdrag av Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6765
Kontakt
  • Enhetschef, Emma Hannerstam, 08-12341629
  • Biträdande Enhetschef, Rebecka Somogyi Iresjö , 08-12341619
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490,lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-07
Sista ansökningsdag 2023-10-07

Tillbaka till lediga jobb