Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Brommaplan barn

Logoped till Habiliteringscenter Brommaplan barnverksamhet  

Stockholms läns sjukvårdsområde, Habilitering och Hälsa 

Vill du vara med i ett av våra tvärprofessionella team där vi arbetar för att ge bästa stöd och insatser till personer med funktionsnedsättning? 

Om oss: 

Habiliteringscenter Brommaplan barn är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder och ger insatser till barn 0-17 år med varaktiga funktionsnedsättningar som intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning och autism. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. 

Hos oss får du arbeta i ett intressant och brett arbetsområde i ett tvärprofessionellt team bestående av arbetsterapeut, kurator, psykolog, fysioterapeut, specialpedagog och logoped. Vår mottagning vänder sig till barn boende i stadsdelarna Norrmalm, Kungsholmen, Bromma, Hässelby-Vällingby samt Ekerö kommun. Vi sitter i stora och ljusa lokaler, centralt belägna vid Brommaplan som vi delar med HC Brommaplan för vuxna. 

Om tjänsten: 

Som logoped i vårt IF/RN-team arbetar du framförallt med konsultation till föräldrar och nätverk runt barn/ungdomar med funktionsnedsättning. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för bedömning och behandling av kommunikation, tal- och språksvårigheter samt med ät-, drick- och sväljproblematik. I arbetet ingår också utprovning och förskrivning av kommunikationshjälpmedel. Våra patienter har ofta komplexa behov där samverkan krävs, inte bara i teamet, utan med vårdgrannar, kommunala verksamheter och andra myndigheter.  Vi ger insatser både individuellt och i gruppform. 

Vi söker: 

Legitimerad logoped med klinisk erfarenhet av arbete med kommunikation, tal – och språksvårigheter samt ät- och sväljningssvårigheter. Erfarenhet av arbete med habilitering är meriterande, och även ett stort intresse för och vana av att arbeta i team. Vi ser gärna att du har dokumenterad fortbildning inom området och erfarenhet av att själv utbilda/handleda andra kring logopediska insatser. Meriterande är om du har kunskap i TAKK (Tecken som AKK), AKKtiv handledarutbildning samt TBA (tillämpad beteende analys). 

Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och samtidigt flexibel och kreativ. Då kommer du att trivas hos oss!  

Det är viktigt att du är bekväm med att möta personer med funktionsnedsättningar och är trygg i din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform:

Vikariat 11 månader, tillträde 1 december eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag 24/9 

Frågor om tjänsten:  

Bitr enhetschef  

Emma Söderbäck  

Telefon: 08-123 353 40 

Facklig representant 

Clara Hultqvist 
Telefon: 08-123 357 78 

Hos oss får du:

- Ett variationsrikt arbete uppskattad av både patienter och deras anhöriga

- En god gemenskap i tvärprofessionellt teamarbete som ger dig yrkesmässig utveckling

- Kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete

- God kompetensutveckling genom vår interna personalutbildning

- Fri hälso- och sjukvård

- Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid

- Flexibel arbetstid

- Extra ersättning vid föräldraledighet

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet. Lyssna gärna på Habilitering & Hälsas podd Funka olika www.habilitering.se/fakta-och-rad/podden-funka-olika och läs vår tidning Funktion i fokus www.habilitering.se/fakta-och-rad/funktion-i-fokus/ Du kan även följa oss på Facebook eller läs mer om oss på habilitering.se www.habilitering.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Övrigt:

SLSO tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 december eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6685
Kontakt
  • Emma Söderbäck, 08-12335340
Facklig företrädare
  • Clara Hultqvist, 08-12335778
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-10-24

Tillbaka till lediga jobb