Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatrisk avdelning 72 Nacka

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

 

Om avdelning 72

På Nacka sjukhus öppnar vi nu en ny allmänpsykiatrisk avdelning med 16 vårdplatser. Det här innebär att vi blir en del av Nordens största byggnad med psykiatrisk heldygnsvårdvård.

Vi välkomnar nu såväl nyexaminerade som erfarna sjuksköterskor till vårt vårdteam där ni vill vara med från start och tillsammans bygga upp och skapa en allmänpsykiatrisk avdelning. Vi kommer gemensamt att utarbeta vårt arbetssätt på avdelningen, upprätta rutiner och jobba för att skapa en trygg och givande arbetsmiljö genom att jobba med fokus på att stärka teamkänslan och skapa trygghet i gruppen. Under öppnandet av avdelningen kommer vi implementera och arbeta utifrån ”Safewards-modellen”, arbeta med konceptet ”ett samtal om dagen”, utveckla oss i Lifecare SP som är ett IT-stöd för samverkan vid utskrivning, ha ansvarsområde enligt utvecklingsintresse samt fortsätta att utveckla oss och vår heldygnsvård. Här ska vi ta hand om varandra, hjälpas åt, ha roligt på jobbet och göra ett utmärkt arbete tillsammans.

Avdelningen kommer aktivt erbjuda en studentvänlig miljö där vi kommer handleda våra blivande kollegor.

 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss kommer du att få vara med och skapa en helt ny avdelning. Du kommer att leda omvårdnadsarbetet kring våra patienter vilket innebär att planera och utföra omvårdnadsåtgärder. Du deltar i ronder tillsammans med läkare, undersköterskor samt paramedicinsk personal. I dina arbetsuppgifter ingår även stödsamtal med patienter samt kontakt och samordning med andra vårdgivare, kommuner och anhöriga/närstående. Vi använder oss av TakeCare som journalföringssystem.

 

Kompetensutveckling

Kompetensutveckling är viktigt för oss och det är en självklarhet att alla våra medarbetare deltar i olika utbildningar och kurser. För dig som sjuksköterska kan vi erbjuda specialistutbildning i psykiatri inom ramen för din heltidsanställning. Som specialistsjuksköterska finns möjligheten att utnyttja din spetskompetens genom att inneha en funktionsroll inom olika ansvarsområden där fokus ligger på förbättringsarbete samt långsiktigt strategiskt arbete. Du arbetar en viss procent administrativt inom ramen för denna roll.

 

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård och/eller specialistutbildning i psykiatri ses som meriterande, men är inget krav. Därför kan du som är nyutbildad sjuksköterska eller sjuksköterska som vill byta arbetsfokus från somatisk/akutvård till psykiatrisk vård ansöka och komma in i psykiatrins värld för att göra skillnad.

Som sjuksköterska hos oss brinner du för den psykiatriska omvårdnaden och du är inte rädd för att tänka nytt och utanför boxen. Du är motiverad till att se till och bemöta våra patienters varierande behov. Vidare är du tydlig i din arbetsledarroll och delegerar uppgifter på ett rättvist sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vad vi erbjuder dig

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (38:15 tim/vecka). Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag. Då det är en ny avdelning finns det stora möjligheter för dig som vill vara med och påverka från start

 

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5964
Kontakt
  • Shenay Myumyun, 08-12341615
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-08-04
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb