Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Smittskydd Stockholm, Övervakning och handläggning

Nu söker vi dig som vill vara en betydelsefull del av smittskyddsarbetet i Stockholms län.

Om tjänsten

Smittskyddsläkaren är en myndighet med ansvar att planera, organisera och leda smittskyddet inom Region Stockholm genom att fortlöpande följa smittskyddsläget och verka för att både förebyggande och operativa åtgärder vidtas.

Smittskydd Stockholm är Sveriges största smittskyddsenhet. Med cirka 35 medarbetare fördelade på sjuksköterskor, läkare, epidemiologer, jurist, socionom, STI-handläggare och administratörer arbetar Smittskydd Stockholm med att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar till och mellan människor. Detta sker bland annat genom daglig epidemiologisk övervakning, utbrottshantering, smittspårning, myndighetsutövning, information, rådgivning och utbildning.

Som STI-handläggare arbetar du främst med inkomna paragrafärenden från vården, vilket innebär att hitta och kontakta personer som behöver testa sig för sexuellt överförbara sjukdomar enligt smittskyddslagen.

Tjänsten är ett vikariat på heltid.

Möjlighet till distansarbete på max 50% finns med fasta dagar på kontoret. 

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen och är väl förtrogen med basal databearbetning och analys till exempel med hjälp av Word och Excel.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete inom myndighet och/eller kännedom om sjukvårdssystemet i Region Stockholm. Meriterande är också utbildning och/eller intresse för sexuell hälsa, folkhälsa eller andra närliggande områden. Har du dessutom erfarenhet av smittspårning och förebyggande arbete med sexuellt överförbara infektioner ser vi det som en fördel. Utbildning ingår i arbetsuppgifterna varför vana vid utåtriktat arbete och undervisning är meriterande. 

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska, engelska och gärna andra språk.

Som person är du stabil och har en god samarbetsförmåga. Du är initiativrik och har förmågan att självständigt planera, genomföra och följa upp ditt arbete. Vidare är du flexibel, noggrann och kommunicerar på ett tydligt sätt med andra människor. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Arbetsplatsen är belägen på Tomtebodavägen i Solna.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4882
Kontakt
  • Anna Hammarin, 08-12314395
Facklig företrädare
  • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-1231394
  • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb