Habilitering och Hälsa, Habiliteringscenter Sollentuna vuxna

Psykolog till Habiliteringscenter Sollentuna vuxna

Om oss

Habiliteringscenter Sollentuna vuxna är en specialistmottagning som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumtillstånd, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Genom att ge råd, stöd och behandling till den enskilda och dess nätverk, kan vi förebygga och minska svårigheter som en funktionsnedsättning kan medföra. Vi skapar förutsättningar för den enskilde att fungera på bästa sätt i sin vardag.

Med stöd av administratörer, arbetar vi i tvärprofessionella team, bestående av kurator, psykolog, specialpedagog, logoped, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut. Vi är organiserade i team utifrån funktionsnedsättningarna; intellektuell funktionsnedsättning och rörelsenedsättning respektive autismspektrumtillstånd. 

Vårt upptagningsområde består av kommunerna Solna, Sollentuna, Järfälla, Sigtuna, Upplands Bro samt Upplands Väsby och vår mottagning ligger i nybyggda fina, luftiga lokaler i Färgskrapan nära Sollentuna centrum, med närhet till pendeltåg och bussar.

Om tjänsten

Vi söker nu en psykolog till vårt autismteam (AST) respektive team för rörelsenedsättning (RN) och intellektuell funktionsnedsättning (IF). Som psykolog ansvarar du för psykologens perspektiv i nära samarbete med de andra yrkesprofessionerna på enheten. I arbetet inom habiliteringen ingår bland annat:

Arbeta med att ge patienten, dennes närstående och nätverk ökad kunskap om funktionsnedsättningen, dess konsekvenser samt tankar, känslor och beteenden som kan uppstå. Lära ut strategier för att hantera svårigheterna, både psykologiskt och praktiskt.  Konsultativ och rådgivande roll till patienten och dennes närmiljö, både individuellt och i nära samarbete med andra yrkesprofessioner inom enheten. Samverkan med vårdgrannar, kommunala verksamheter och andra myndigheter.

  • Arbeta utifrån vårdprocesser och habiliteringsprogram som ger stöd för våra insatser. Du har också möjlighet att utveckla ditt arbete utifrån egna intressen och särskilda kompetenser.
  • Leda grupper och föreläsningar utifrån din professionella kunskap. 

Hos oss får du

  • Kollegialt stöd och utbyte genom arbete i tvärprofessionella team.
  • God kompetensutveckling genom bland annat fortbildning och handledning.
  • Vi erbjuder vi flexibel arbetstid, fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid samt extra ersättning vid föräldraledighet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och som vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Du har intresse för människor med funktionsnedsättning, ser den enskilda individen, dess behov samt finner individuella och kreativa lösningar på svårigheter i vardagen.

Du gillar att arbeta självständigt likväl som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva arbetet framåt på ett strukturerat sätt. Du är flexibel, har lätt för att samarbeta och drivs av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkesprofessioner. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det bedöms meriterande med erfarenhet av att tidigare ha arbetat inom habilitering och/eller med våra målgrupper.

Anställningsform

Tillsvidare, heltidsanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontakta gärna:

Ann-Sofie Londér, Enhetschef, tel. 08-123 359 04

Facklig kontakt:

Liisa Holtay, Psykologförbundet, tel. 08-123 404 84

Om verksamheten

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. 

Övrig information

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.  

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4684
Kontakt
  • Enhetschef Ann-Sofie Londér, 08-12335904
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb