Vill du vara med och förvalta och utveckla system inom ramen för Verksamhetsstyrning och ekonomi för Stockholms kollektivtrafik? Vi söker nu dig med ett stort engagemang och intresse för system som vill arbeta som verksamhetsspecialist i gruppen Utveckling och systemstöd.

Om tjänsten

Gruppens uppdrag är att leda, prioritera och följa upp behov av förvaltning och utveckling för våra ekonomistödjande system. Arbetet sker i nära samarbete med verksamheten, IT och leverantörer vilket gör att i rollen finns behov av kontakt med både interna såväl som externa parter.

Rollen innebär förvaltning och utveckling av vårt system för beslutsstöd idag främst Hypergene. Du får jobba med support, underhåll och felavhjälpning i systemet men också vidareutveckling av system för att kunna stödja verksamheten på bästa sätt.

 

Du får bland annat jobba med att:

 • Att leda och planera arbetet med fokus på stabil systemförvaltning genom t.ex. uppgraderingar tillsammans med IT, användarhantering och registervård
 • Bistå användare med first line support och även agera som ett utökat stöd för användare 
 • Delta i system- och verksamhetsrelaterade projekt
 • Bidra med förbättringsförslag, förändring samt utveckling av berörda system
 • Planera och hålla utbildningar
 • Delta i systemens utveckling tillsammans med verksamheten. 

 

Vad vi söker efter

För att lyckas i rollen har du ett stort intresse för systemförvaltning i kombination med ekonomi. Du har tidigare arbetet i en liknande roll med förvaltning av system eller inom en ekonomifunktion med liknande frågor. Du är van att arbeta i team och i projektform, men kan även självständigt driva och exekvera utvecklingsfrågor.

 

Vidare har du:

 • Akademisk utbildning inom systemvetenskap eller ekonomi
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete med förvaltning och utveckling av beslutsstöd och verksamhetsstyrningssystem
 • Goda kunskaper i svenska, både muntligen och skriftligen. 

 

Det är även meriterande om du har erfarenhet av Hypergene och projektledning.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett systematiskt arbetssätt, är kommunikativ och pedagogisk, och gillar utveckling och problemlösning. Du har en god förståelse för att IT är ett stöd och en möjliggörare för all övrig verksamhet.

Startdatum enligt överenskommelse.

 

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

 

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Vesterlund,  tfn 070-7863763. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 070-7863674. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 15.e juni. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

#hybrid

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4669
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg , SACO, tfn08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, tfn08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn08-12313942
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb