Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Brommaplan vuxna

Habiliteringscenter Brommaplan vuxna söker vikarierande arbetsterapeut

På HC Brommaplan vuxna arbetar vi både i team och självständigt för att hjälpa personer med funktionsnedsättningar och -variationer att ha god hälsa och livskvalitet!

Genom råd, stöd och behandling skapar vi tillsammans förutsättningar för patienterna att fungera på absolut bästa sätt i sin vardag. Vi är specialiserade på intellektuell funktionsnedsättning (IF), autism (ASD) och rörelsenedsättning (RN). Habiliteringscenter Brommaplan vuxna

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en vikarierande arbetsterapeut till vårt IFRN-team, med möjlighet till förlängd anställning.

Som arbetsterapeut på HC Brommaplan vuxna får du möjlighet att använda hela din kompetens och även bredda den. Du kartlägger och bedömer patienternas förmågor och aktivitetsnivå, planerar behandlande åtgärder och genomför dessa. Du kommer att prova ut, förskriva och följa upp individuellt anpassande hjälpmedel samt ge information, konsultativa åtgärder och kunskapsöverföring till patient, anhöriga och personal. Arbetet sker tillsammans med patienterna själva men också tillsammans med närstående, nätverk och kollegor i teamet.

Arbetet sker ofta i nära samarbete med kollegor i teamet, till exempel fysioterapeut. Att samverka med andra vårdgivare, kommunal verksamhet, hjälpmedelscentraler och myndigheter ingår i dina arbetsuppgifter då våra patienter har ofta komplexa behov där samverkan krävs.

Vi ger våra åtgärder både individuellt och i grupp. Arbetet sker antingen digitalt, över telefon eller fysiskt på plats i habiliteringens lokaler, vid behov i patientens närmiljö eller på hjälpmedelscentralen. Vi följer ordnade vårdprocesser och har habiliteringsprogram som ger stöd i vårt arbete.

I IFRN-teamet ingår utöver arbetsterapeuter en logoped, psykologer, kurator och fysioterapeut. Vi har 4 arbetsterapeuter på HC Brommaplan vuxna, vilket ger goda möjligheter till yrkesutveckling, samverkan och kollegialt stöd. Hos oss får du ett mycket stimulerande och omväxlande arbete i ett trevligt arbetsklimat. Vi lägger vikt vid kompetensutveckling och vi erbjuder möjlighet till handledning, och inom vår organisation sker forskning, projekt och metodutveckling nära medarbetarna. Inom habiliteringen ordnas till exempel regelbundet yrkesspecifika metodträffar.

Vi tillämpar flexibel arbetstid och har förmåner så som fri hälso- och sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård under arbetstid.

Du erbjuds en introduktionsperiod och en mentor jämte det kollegiala stödet och samarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team. Du tar eget ansvar för att driva, planera och utveckla patientarbetet på ett strukturerat sätt. För att trivas i rollen behöver du vara både lyhörd och tydlig i din kommunikation. Engagemang, initiativförmåga och god samarbetsförmåga är egenskaper som kommer få dig att trivas hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Vikariat. Heltid 11 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde oktober 2023

Kontakt

Enhetschef: Patrik Johansson, 08-123 353 19

Mail: patrik.o.johansson@regionstockholm.se

Facklig företrädare:

Martin Johansson

Telefon 08- 123 356 46

Mail martin.2.johansson@regionstockholm.se

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms länssjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet. Läs gärna vår tidning Funktion i fokus eller lyssna på vår podd Funka olika. Du kan även följa oss på Facebook eller läsa mer om oss på www.habilitering.se.

Övrigt:

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning. Sökande kandidater kommer att kontaktas under v 30. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Oktober 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4602
Kontakt
  • Patrik Johansson, 08-12335319
Facklig företrädare
  • Martin Johansson, 08-12335646
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb