Rättspsykiatri Vård Stockholm

Om arbetsplatsen 

Rättspsykiatri Vård Stockholm bedriver rättspsykiatrisk vård för patienter från hela i Stockholms län och har cirka 550 medarbetare fördelade på två sektioner, nord och syd. Kliniken har 15 vårdavdelningar och 2 öppenvårdsmottagningar. Verksamheten är utspridd på tre anläggningar och är lokaliserad till Helix, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby. 

 

Rättspsykiatriska akutenheten (H1-H2) 

Rättspsykiatriska akutenheten (H1-H2) tar emot och vårdar akut psykiskt sjuka patienter för i huvudsak vård enligt lag om rättspsykiatrisk vård (LRV). En stor del av våra patienter befinner sig i en juridisk process där det ska avgöras om de ska dömas till rättspsykiatrisk vård eller annan påföljd. Dessa patienter är häktade och lyder under häkteslagen. 

En del av våra patienter är nyligen dömda till rättspsykiatrisk vård men ännu inte tillräckligt gott skick för att flytta till en långtidsavdelning. En lika stor del kommer åter till oss från långtidsavdelningar då det visat sig att de behöver mer stöd och hjälp en vad man kunnat erbjuda där.    

Vi tar även emot patienter från kriminalvårdsanstalter som vårdas tillfälligt hos oss då de insjuknat i någon form av psykiatriskt illabefinnande. Denna patientgrupp återgår efter behandling till kriminalvården och fortsätter avtjäna sitt fängelsestraff.  

Mer information om oss och Helix hittar du här: Läs mer 

 

Arbetsuppgifter 

Som sjuksköterska hos oss erbjuds du ett stimulerande och omväxlande arbete. Du har en tydlig arbetsledande funktion på avdelningen med huvudansvar för omvårdnadsplaneringen och ansvarar för ett vårdlag tillsammans med 4 st skötare/undersköterskor. 

Du kommer att ges en omfattande introduktion och därefter erbjuder vi ett lönetillägg som är unikt för akutenheten. 

 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning inom psykiatri är meriterande, annars har du goda möjligheter att vidareutbilda dig på betald arbetstid hos oss. Tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatri, beroendevård och/eller kriminalvård är meriterande.  

I mötet med patienten är du alltid professionell, lyhörd och fördomsfri. Du är hjälpsam, men kan också stå för tydlighet och sätta gränser då det krävs. Du har mycket god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt samt arbetsleda andra. För att arbeta hos oss behöver du vara kommunikativ, lösningsorienterad och flexibel inför en varierad arbetsvardag.   

 

Övrigt 

Som medarbetare hos oss får du möjligheter att utvecklas i din roll som sjuksköterska samtidigt som du får tillgång till förmåner såsom friskvårdsbidrag upp till 5000 kr/år, fri hälso- sjukvård, flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta var 5:e helg.  

Hälso- och sjukvården bygger på respekt för människovärdet. Alla människor har lika värde och samma rätt oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Vi förutsätter att du som medarbetare hos oss delar dessa värden.  

Vi tillämpar drogtestning och registerkontroll i samband med anställning. 

 

 

 

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4513
Kontakt
  • Jeanette Björnstam, 08-12348046
  • Elin Sundelin Matti, 08-12341928
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförundet, 08-12340492
Publicerat 2023-07-03
Sista ansökningsdag 2023-08-31

Tillbaka till lediga jobb