Vi söker dej som är lungmedicinare och som vill  vara med och utveckla den akuta lungprocessen!

Arbetsuppgifter

Du välkomnas av fyra specialister och tre ST-läkare, som tillsammans med övrig personal på vårdavdelning, mottagning och skopienhet arbetar för att stärka och utveckla vår lungmedicinska vårdprocess inför framtidens utmaningar och uppdrag.  Vi utför alla typer av lungmedicinska och allergologiska utredningar och behandlingar utom polikliniska lungcancer utredningar och cytostatikabehandling vid lungcancer samt NIV/CPAP kontroller.

På avdelningen vårdas framförallt patienter med lungmedicinska sjukdomar. I arbetet ingår samarbete med andra verksamhetsområden som t ex akuten, kardiologen inklusive medicinsk intensivvårdsavdelning (MIVA), infektion och bild. Du kommer att ingå i jourarbetet som bakjour eller helgronder helgdagar, beroende på kompetens.

VO Internmedicin har en framträdande position inom den kliniska undervisningen och den patientnära forskningen. Vårt lokala FoUU-råd har ett nära samarbete med Karolinska Institutet Södersjukhuset där det finns spetskompetens inom epidemiologi och ”translational research” för att säkerställa högkvalitativ klinisk forskning.

Vi bedriver en högkvalitativ utbildning för läkarstuderande och rankas som en av Sveriges bästa utbildningsplatser på medicinterminen. I tjänsten ingår förutom handledning av läkarstudenter även handledning av ST- och AT-läkare.

Vad vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en attraktiv och utvecklande arbetsplats med möjlighet till kompetensutveckling och utbildningar. Södersjukhuset är ett spännande högteknologiskt sjukhus där läkare, specialistutbildade sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans arbetar i team, alltid med patientens bästa i centrum. Här får du även möjlighet att påverka vården med dina kunskaper och idéer- Du får även en personlig introduktion anpassad efter dina erfarenheter och kunskaper. Södersjukhusets anställda får även tillgång till personalgymmet med möjlighet till gruppträningspass, egen träning och friskvårdbidrag. Personalmatsalen Rackarbacken erbjuder väldigt varierad kost med fin utsikt.

Kvalifikationer

Krav: Specialistbevis i lungsjukdomar

Meriterande: Specialistkompetens i internmedicin, Dokumenterat forskningsarbete och tidigare erfarenheter av utvecklings- och processarbete 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom:
• Flexibilitet och god kommunikativ förmåga
• Utåtriktad och stor förmåga att arbeta i team

Du har intresse av att dela med dej av dina kunskaper till läkarstudenter samt medverka i forsknings- och utvecklingsarbete.

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökningsprocessen: Består av två delar

1. Digital ansökan via Södersjukhusets webbsida, Lediga jobb | Södersjukhuset (sodersjukhuset.se)

2. Den andra delen är att du skickar in följande bestyrkta handlingar i pappersform i ett exemplar. Se adress längre ned. Meritförteckning för läkare (blankett finns för utskrift på www.sodersjukhuset.se. Gå in på "Jobba på SÖS" och välj sedan "Karriär och utveckling", därefter "Läkare" och "Meritförteckning för specialistläkartjänster")

Bevis på medicine licentiat/doktorsexamen

Bevis om legitimation från Socialstyrelsen

Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen

Publikationsförteckning

Ansökan skickas till:  Anne Geborek sektionschef, verksamhetsområde Internmedicin, Södersjukhuset, Sjukhusbacken 10, 118 83 STOCKHOLM

Övrigt
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4378
Facklig företrädare
  • Nina Nirvén, SACO, 072-4688871
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb