Folktandvården Stockholm

Vill du arbeta som ledare i ett av Europas största tandvårdsföretag? Bli en del av specialisttandvården i Stockholm med placering på anrika Eastmaninstitutet? Ta nu chansen att bli klinikchef för Folktandvården Stockholm inom Endodonti!

Vill du bidra till något större i din ledarroll genom att arbeta affärsmässigt i en offentlig miljö? Som klinikchef hos oss får du möjlighet att driva din klinik i linje med företagets målsättning och arbeta med vad vi tycker är tandvårdens finaste uppdrag - att förbättra befolkningens mun- och tandhälsa.

Nu kan du bli en del av Eastmaninstitutet, som är en del av Folktandvårdens specialistklinik i Stockholm och som ligger vid Odenplan centralt i city. Vi har 61 behandlingsrum och vi är cirka 250 anställda. Årligen tar vi hand om 30 000 unika patienter med cirka 100 000 patientbesök på våra nio avdelningar (samtliga specialiteter inom odontologi är representerade i huset). På Folktandvården Eastmaninstitutet kommer du att få arbeta i topprenoverade lokaler, där alla odontologiska specialiteter arbetar sida vid sida. Vi bedriver förutom klinisk verksamhet även utbildning samt forsknings- och utvecklingsarbete.

Ditt uppdrag
Hos oss får du som klinikchef möjlighet att leda din klinik med stor frihet och affärsmässighet, samtidigt som du får tryggheten och resurserna i vår stora organisation. Du kommer att ha verksamhetsansvar för din klinik och förväntas driva den utifrån de lokala förutsättningarna i samklang med företagets övergripande mål och mission. Du kommer att coacha och engagera dina medarbetare, så att ni tillsammans uppnår goda resultat med sikte på det bästa omhändertagandet av både barn och vuxna som är i behov av specialisttandvård. Som klinikchef är du visionär och värdesätter en hög odontologisk kvalitet och god arbetsmiljö för dina medarbetare. Du har personal-, ekonomi- samt verksamhetsansvar och i din roll förväntas du även att arbeta kliniskt. Därutöver har du som klinikchef för odontologiska området endodonti en viktig roll, för att tillsammans med övriga chefer, utveckla verksamheten och ämnet i både specialist- och allmäntandvård samt även inom specialistutbildning och forskning.

På Endodontikliniken är vi idag sju övertandläkare, tre ST-tandläkare, en meriteringstandläkare, en nischtandläkare, nio tandsköterskor och en doktorand. Årligen tar vi emot ca 3000 remisser från både Folktandvården och privattandvården. Kliniken är byggd 2016 och är modern med sex Leica microskop.

Vad du behöver för att lyckas
Vi söker dig som är legitimerad tandläkare med erfarenhet av att leda kliniskt arbete. Är du intresserad av digitalisering och har en vana att driva projekt är det starkt meriterande. Dessutom är du är en person med hög social kompetens. Genom din goda kommunikation samlar du dina medarbetare kring gemensamma och tydliga mål och du bidrar även till att de utvecklas och arbetar på toppen av sin kompetens. För dig är kliniskt arbete allra viktigast och genom ditt sätt att driva kliniken visar du vikten av högkvalitativt arbete.

Vidare i din roll som klinikchef är du affärsmässig eftersom du förstår strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpar denna kunskap för att på bästa sätt driva kliniken framåt. Därutöver sätter du höga mål och arbetar hårt och uthålligt för att uppnå dem. Du bygger relationer med personer på olika nivåer inom organisationen och samverkar genom att främja och utveckla andras idéer och du värdesätter kliniskt arbete högt och är beredd att arbeta 50% av din tid kliniskt eller inom Folktandvårdens utvecklingsarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

När du blir en av oss
På alla våra kliniker erbjuder vi högkvalitativ tandvård och utöver medarbetarna på kliniken kommer du att få tillgång till ett stort och fint nätverk inom bolaget, att utbyta kunskap och erfarenheter med. Som klinikchef hos oss får du dessutom kontinuerligt ta del av ett stort kursutbud, vilket innebär att du ständigt vidareutvecklar ditt ledarskap. Därutöver erbjuder vi dig ett generöst friskvårdsbidrag och en god struktur.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 6 juni-2023. Tjänsten är tillsvidare och på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Ansök gärna idag!

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta, verksamhetschef Andreas Cederlund, andreas.cederlund@regionstockholm.se, ring eller smsa: 072-594 93 64

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4353
Facklig företrädare
  • Ulrika Rebhan, TT, 08-12315232
  • Soheila Mellat, Vision, 08-12316696
  • Helen Ahlgren, SRAT, 08-12316980
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Tillbaka till lediga jobb