Trafikförvaltningen skapar varje dag förutsättningar för en fungerande vardag och fritid för en miljon människor. På sektion Tunnelbana Fordon & Trafikstyrning driver vi investeringsprojekt för att bidra till en attraktiv, hållbar och pålitlig kollektivtrafik, där du som Projektledare säkrar en effektiv styrning av tunnelbanan.

Om tjänsten

Är du redo att gå i spetsen för utveckling och implementering av ett avancerat trafikledningssystem för Stockholms tunnelbana, inklusive toppmoderna datanät och optofiberteknik? Som projektledare får du den unika möjligheten att leda integration av dessa banbrytande system, vilket säkerställer sömlös anslutning och blixtsnabb dataöverföring genom hela tunnelbanesystemet. Gå med i vårt team och bli en del av ett projekt som kommer att revolutionera kollektivtrafiken i Stockholm och leverera ökad säkerhet, optimerat trafikflöde och verklig- tidsuppdateringar för en smidigare och mer effektiv pendling för miljontals individer.

Ansvarsområden:

 • Utveckla och underhålla en detaljerad projektplan, inklusive en tidslinje, budget och resursplan
 • Hantera projektteamet, inklusive interna resurser och externa leverantörer
 • Se till att det nya manöversystemet uppfyller affärskraven och ger de förväntade fördelarna
 • Kommunicera projektstatus, risker och problem till ledning, projektteam och intressenter
 • Säkerställa efterlevnad av projektledningsmetoder och standarder.

Vem är du

 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av projektledning varav minst 2 år i projekt med tekniskt innehåll
 • Kunskap om systemuppbyggnad samt kan tillämpa ett metodiskt arbetssätt för att angripa komplexa systemstrukturer
 • Behärska svenska språket i tal och skrift

Det är meriterande om du har civilingenjörsexamen eller högskoleingenjörsexamen inom relevant område.  Vidare att du även har minst 1 års erfarenhet av att ha arbetat med signal eller manöversystem och har genomgått ledarskapsutbildning, UGL eller motsvarande.

Du är en engagerad projektledare med minst fem års erfarenhet av projekt som arbetsform på ledande nivå.

Det är också meriterande med projektledarutbildning eller certifiering inom IPMA eller PMI eller om du har erfarenhet som Projektledare inom infrastruktur, fordon eller BEST (bana, el, signal, tele).

För att trivas i rollen som projektledare har du förmågan att planera, leda, engagera och samordna en projektorganisation i komplexa sammanhang. Du är strukturerad och har god förmåga att formulera dig i tal och skrift, anpassat för olika mottagares behov. Du leder dina projekt på ett affärsmässigt sätt och gillar att skapa och bibehålla goda relationer med interna och externa intressenter.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner och villkor här.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Kungsholmen. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Henriksson, tfn 070-786 333 35. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Josephine Modigh, tfn 070-786 317 09. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. Vi ser fram emot din ansökan!

Vissa av tjänsterna är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer då att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

 

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4272
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg SACO , tfn08-123 31847
 • Marita Lönnroth, tfn08-6863992
 • Thérèse Juvall, 08-12313942
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb