Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd 126

Som sjuksköterska är du en värdefull nyckelperson. Vi är en avdelning med två specialiteter, psykiatri och geriatrik. Vi söker dig som har intresse för psykiatrisk/somatisk vård för patienter över 65 år och sätter patienten och närstående i fokus. Du som söker ska vilja utveckla omvårdnaden inom äldrepsykiatri tillsammans med oss på avdelning 126.

Avdelning 126 har 20 vårdplatser och vårdar personer som är 65 år eller äldre och som nyinsjuknat med psykisk ohälsa och äldre som tidigare haft kontakt med psykiatrin. Patienterna vi vårdar kan ha diagnoser som depression, ångest, psykotiska tillstånd, eftervård efter suicidförsök eller kombination av olika tillstånd. Vi vårdar också äldre med demens och BPSD samt inte sällan med en somatisk samsjuklighet.  Vårdtiderna varierar men medelvårdtiden på avdelningen är ca 3-4 veckor beroende på utredning, behandling och planering.

Vi värnar om patientens upplevelse av vården och vårdmiljön på avdelningen och har möte varje vecka, patientforum, tillsammans med en erfaren mötesledare.

Kompetensutveckling är viktigt för oss och alla våra medarbetare har möjlighet att medverka i olika utbildningar och kurser.

Utbildning enligt Bergenmodellen erbjuds kontinuerligt för att minska tvång i vården och förebygga hot och våld.

Vi arbetar utifrån visionen "Rätt vård när och där du behöver" och vår värdegrund som består av tre grundläggande värderingar: Patientens fokus, Allas lika värde och Arbetsglädje

Psykiatri Nordväst en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) med ca 550 anställda. 

Arbetsuppgifter:
Som sjuksköterska på vår äldre psykiatriska avdelning kommer du ingå i ett vårdteam och tillsammans med dina kollegor sträva efter att möta den enskilda patientens behov. Under ett arbetspass på dag/kväll/helg är ni minst två sjuksköterskor och flera undersköterskor. På natten är du ensam sjuksköterska men arbetar med erfarna undersköterskor. Verksamheten präglas av främst psykiatriska, men även somatiska, händelser där du som sjuksköterska har ett tydligt samordnings- och arbetsledaransvar och ser till att patientens vård hela tiden drivs framåt. Du har god hjälp med vårdplaneringsarbetet av en undersköterska som samordnar all vårdplanering. Du deltar i ronder tillsammans med läkare, undersköterskor  och övrig personal. Vi använder oss av Take Care som journalföringssystem och It systemet Life Care sp. I arbetsuppgifterna ingår även stödsamtal med patienter samt kontakt med anhöriga/närstående.

Du kommer arbeta på en mycket trevlig avdelning med många kompetenta medarbetare som ser till att du kommer trivas och snabbt komma in i såväl arbete som gemenskap.

Kvalifikationer:
Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska, nyutexaminerad eller med specialistutbildning i psykiatri eller geriatrik dock inget krav. Tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård och/eller geriatrisk vård ses som meriterande.

Personliga egenskaper:
Du har ett psykiatriskt förhållningsätt med intresse för somatik. Du arbetar med hög kvalité som utgår från respekt för individen. Vi ser att du som sökande är trygg i hur du prioriterar, planerar och utför dina arbetsuppgifter. Du är tydlig i din arbetsledarroll och delegerar uppgifter på ett tydligt och rättvist sätt. Du har lätt för att samarbeta och att kommunicera med dina kollegor. Framför allt önskar vi att du är motiverad till att se till och bemöta våra patienters varierande behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Timanställning

Information om tjänsten lämnas av:

Enhetschef Anette Karlsson  Tel: 070 4848 508

Biträdande enhetschef Johanna Myllylä   Tel: 073 6209890

 

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut.

 

Varmt välkommen med din ansökan! Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-04-20
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3720
Kontakt
  • enhetschef, Anette Karlsson, 0704848508
  • bitr. enhetschef Johanna Myllylä, 0736209890
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 0812340492
Publicerat 2023-04-20
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb