Karolinska Universitetssjukhuset, Astrid Lindgrens Barnsjukhus,

Hos oss finns möjlighet till klinisk utveckling och att få en bred erfarenhet av infektion- och utredningspediatrik. Välkommen att söka!

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande klinisk miljö med patienter som har vanliga akuta infektionspatienter men också patienter med komplexa sjukdomstillstånd och behov av multidisciplinärt omhändertagande. 

Då vi har ökande patientvolymer samt en läkare som flyttar från Stockholm så rekryterar vi nu två yngre specialister som vill utvecklas inom vår sektion.

En av tjänsterna kommer att nischas för det högspecialiserade uppdraget där vi kan erbjuda vidareutbildning för en motsvarande grenspecialisering inom barninfektion i enlighet med internationell standard. Vi erbjuder också möjlighet för att jobba med bredare infektion- och utredningspediatrik.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten
Att arbeta på sektionen för barninfektion innebär arbete inom såväl slutenvård, öppenvård samt konsultationsverksamhet. Vi tar stort ansvar för undervisning av både studenter och ST-läkare från barnmedicin och infektion. 

Vi är en grupp med hög kompetens och flexibilitet där vi hjälper varandra och samarbetar med barnsjukhusets andra specialiteter på sjukhusets båda siter. Vi arbetar tätt ihop med omvårdnadskollegor och hälsoprofessioner. 

Klinisk tjänstgöring vid barnsjukhusets vårdavdelningar för patienter inom barninfektion och utredningspediatrik samt planerad mottagning för barn och ungdomar med olika typer av uppföljning/utredningsbehov inom barninfektion eller andra akuta tillstånd. Tjänstgöring vid enhetens Tuberkulosmottagning i Huddinge kan också vara aktuellt. 

Handledning av ST-läkare och studenter. Deltagande i ansvarsområden som utbildning, schemaläggning, strategisk planering och utvecklingsarbete av verksamheten ingår.

Jourtjänstgöring ingår i arbetet.

Vi söker
Som specialist inom sektionen för Barninfektion förväntas du vara en aktiv och ansvarstagande klinisk läkare som har lätt för att samarbeta med andra kollegor och professioner.

Du bidrar till att utveckla spetskompetens inom sektionen men deltar också i förbättringsarbetet för att verksamhetens olika delar ska fungera på ett effektivt sätt.

Kvalifikationer
Krav:
- Specialistbevis i Barn- och Ungdomsmedicin
- Intresse för barninfektion och akutsjukvård

Meriterande:
- Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor
- Klinisk erfarenhet av infektionssjukvård
- Intresse eller erfarenhet av forskning inom barninfektion
- Erfarenhet inom bemanningsplanering, schemaläggning
- Erfarenhet inom logistik, ekonomi och planering

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3550
Kontakt
  • Malin Ryd-Rinder, 08-51777048
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb