Välkommen till en klinik med korta beslutsvägar endast en halvtimmes bussresa från Stockholm. Här har du möjlighet att påverka både din egen och verksamhetens utveckling. Med cirka 200 medarbetare är det lätt att lära känna hela organisationen, som kännetecknas av ett närvarande ledarskap och gott samarbete enheter emellan.

Hos oss får du möjlighet till extern och intern vidareutbildning. Du får ett geografiskt lönetillägg och vi erbjuder friskvårdstimmar samt ett generöst friskvårdsbidrag.

För oss är ST-läkarna en viktig tillgång, och vi arbetar ständigt med att utveckla ST-tjänstgöringen hos oss.
Vi har nyligen genomgått en SPUR-inspektion och i deras rapport framhölls att vi har: “engagerad studierektor och ST-chef. Den lilla klinikens fördel med korta beslutsvägar och god personkännedom. Generös inställning vad gäller kurser, konferenser, litteraturinköp/../Tid för självstudier inplaneras regelbundet på ett imponerande sätt”.

Då vår nuvarande ST-studierektor går vidare till annan tjänst i klinikledningen, söker vi nu en kollega som vill ta vid i detta stimulerande uppdrag.                                     

Om tjänsten:
Som studierektor ansvarar du för ST-läkarnas utbildning. Det innebär bland annat att tillsammans med ST-läkare och huvudhandledare utforma individuella utbildningsplaner, kontinuerligt följa upp ST-läkarnas kompetensutveckling och ansvarar för att stötta våra huvudhandledare. I uppdraget ingår även att säkerställa intern fortbildning och tillsammans med övriga studierektorer i regionen utforma regionala utbildningsinsatser. Du ansvarar även för att stötta våra huvudhandledare.

Du deltar också i utformandet och genomförandet av utbildningen för AT-läkare och BT-läkare samt randande ST-läkare under deras placering på Psykiatricentrum.

Organisatoriskt tillhör du Psykiatricentrum Södertäljes administrativa enhet och rapporterar till verksamhetschef.

Uppdraget som studierektor innebär en deltidstjänst. Vilket innebär att tjänsten kan kombineras med kliniskt arbete, forskning eller andra verksamhetsnära uppdrag så som olika utvecklings- och ledningsuppdrag.

Beredskapsjourer ingår enligt överenskommelse.

 

Vi söker:
dig som är specialistläkare i psykiatri och har ett intresse att engagera och utveckla andra. Du tycker att det är av största vikt att ST-läkarna ses som en viktig resurs och att deras utbildning på kliniken håller en hög kvalité.

Vidare har du en vilja driva förändringsarbete samt har förmåga att se helheten och ta ansvar för den. Ett flexibelt och lösningsfokuserat förhållningssätt är viktiga egenskaper för att passa hos oss. Du är trygg och tydlig och har en god struktur för ditt arbete.
Tidigare uppdrag som studierektor är önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Om oss      
Psykiatricentrum Södertälje är en resultatenhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO. Inom verksamheten har vi enheter på Södertälje sjukhusområde och externa lokaler i Södertälje. Uppdraget är att bedriva vuxenpsykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år i Södertälje, Salem och Nykvarns kommuner. I uppdraget ingår att erbjuda utbildningsplatser till AT, BT och ST-läkare.

 

Vi ser fram emot att träffa dig, varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2912
Kontakt
  • Verksamhetschef Merro Awad, 08-12367810
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, Raquel Olofsson Falla, 0703037382
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb