Södersjukhuset Sachsska barn- o ungdomssjukhuset, Akutvårdssektionen, Avd74

Vill du arbeta med oss och bidra till den bästa vården för våra akut sjuka barn och ungdomar?

Barnavdelning 74 är en del av akutvårdssektionen inom Sachsska barn- och ungdomssjukhuset. Vi söker dig som vill vara med och bidra till den bästa vården för barn i åldrarna 0-18 år, med akuta medicinska sjukdomar. Vi söker nu fler kollegor så att vi kan ta hand om fler patienter!

Vi erbjuder dig att få en bred kompetens inom barnsjukvård där du möter patienter med olika sjukdomar så som diabetes, ätstörningar, handkirurgi, infektioner samt appendicit. Ingen dag är den andra lik och här kan du lära dig något nytt varje dag.

Som sjuksköterska leder du, prioriterar och fördelar omvårdnadsarbetet inom det egna teamet samt initierar utveckling av omvårdnadsfrågor. Arbetet innebär ett interprofessionellt samarbete med bland annat läkare, dietister, fysioterapeuter, kuratorer och lekterapeuter där alla har en viktig roll i omvårdnaden av det sjuka barnet.

Vi ser självklart till dina tidigare erfarenheter och skräddarsyr inskolning och tjänsten med möjlighet till att anta en ansvarsroll och intressanta utvecklingsprojekt.

Vi erbjuder en god introduktion och kompetensutveckling:

  • Till dig som inte har tidigare erfarenhet av barnsjukvård eller om du är nyutexaminerad sjuksköterska kan vi erbjuda vårt introduktionsprogram, Barnkalas. Du får en individuellt anpassad inskolning samt utbildningsdagar och reflektionstillfällen.
  • Vi uppmuntrar specialistutbildning, vi har möjlighet att erbjuda betald vidareutbildning på deltid.
  • Hos oss får du möjlighet att arbeta med barns rättigheter och bli ett barnrättsombud. Sachsska barn och ungdomssjukhuset bedriver sin verksamhet utifrån FN:s konvention om barns rättigheter. Sedan 2014 arrangerar Sachsska en barnrättsutbildning för hälso- och sjukvårdspersonal inom Region Stockholm.
  • Är du intresserad av forskning? Som medarbetare på Sös har du stora möjligheter att börja forska. På Karolinska Institutets institution på Södersjukhuset (KI SÖS) bedriver många av Södersjukhusets forskare framstående medicinsk forskning kring våra stora folksjukdomar, vid sidan av sina kliniska tjänster. 

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN: s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Kvalifikationer:

Krav: Leg. sjuksköterska, gärna med erfarenhet av barnsjukvård. Specialistutbildning inom barn och ungdom är meriterande.

Personliga egenskaper: Du är engagerad, nyfiken, kreativ och har en god organisations- och samarbetsförmåga. Du gillar att arbeta i team men tycker också om att arbeta självständigt och driver gärna utvecklingsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dina förmåner:

Vi erbjuder både friskvårdstimme och friskvårdspeng, du får alltså möjlighet till en timmes friskvård per vecka och ett friskvårdbidrag på 5000 kr/år.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Villkor för anställning:

Södersjukhuset genomför registerkontroll hos Polisen innan beslut om tillsättning av tjänst.

​Intervjuer och tillsättning kan ske innan ansökningstiden har gått ut så varmt välkommen med din ansökan redan idag! 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2885
Kontakt
  • Sara Hallén, vårdenhetschef, 08-12362540
Facklig företrädare
  • Petra Lidbeck, Vårdförbundet, 0812361274
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-05-04

Tillbaka till lediga jobb