Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Läkarsektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Vi söker nu två överläkare till vår öppenvård för patienter med ADHD. I nuläget arbetar 2 överläkare vid enheten, varav en är medicinskt ansvarig, samt 5 underläkare liksom psykolog, arbetsterapeut, kurator och sjuksköterska.

Vi ser positivt på möjligheten till kombinationstjänster, där du som överläkare kombinerar klinisk tjänstgöring vid ADHD programmet med forskning eller arbete inom något av klinikens övriga program som fokuserar på utredning, autism, OCD, personlighetssyndrom, psykos, affektiv sjukdom, ångest och trauma. Som specialistläkare deltar du efter introduktion i bakjoursarbetet med möjlighet till individuella anpassningar. 

ADHD-programmet

ADHD programmet utgör ett nytt program inom kliniken. Här finns det stora möjligheter att påverka vårdens inriktning och innehåll, skapa nya metoder och former för samarbete samt bedriva kliniknära forskning. I dagsläget ligger fokus på läkemedelsbehandling vid ADHD samt på en ökad digitalisering av vården, vilket medger för medarbetare att förlägga delar av sin arbetstid hemifrån. Vi planerar även för nya behandlingsformer såsom psykoedukation i grupp för patienter med samtidig ADHD och personlighetssyndrom, internetförmedlad KBT vid ADHD samt sömnskola mm. Arbetsmiljön är kreativ och stämningen på enheten är mycket god. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i psykiatri eller som blir klar med din ST i psykiatri inom 8 månader. Klinisk erfarenhet av utredning och/eller behandling av patienter med ADHD är meriterande liksom arbete med digitala arbetsformer. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper

Du har en god kommunikativ förmåga i relation till kollegor och patienter, är stabil, har ett gott kliniskt omdöme, är initiativtagande, strukturerad och tycker om att samarbeta självständigt och i team. Du har en helhetssyn både på patienten och verksamheten och vill bidra till att utveckla denna. Du är lösningsorienterad och har förmåga att anpassa dig efter omständigheterna, är resultatinriktad och vill ständigt vidareutvecklas.  Du är intresserad av och har erfarenhet av klinisk handledning.

Vi erbjuder

En kreativ arbetsmiljö med korta beslutsvägar, hög kollegialitet, flexibilitet, strukturerade arbetssätt och möjlighet till individuell utveckling. Som nyanställd hos oss erbjuds du att delta i Psykiatri Sydvästs utvecklingsprogram för specialistläkare som löper över ett år och innefattar psykiatrisk diagnostik, farmakologi/neurovetenskap, LPT/ledarskap och akutpsykiatri.

Urval sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista annonseringsdag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Vid överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2703
Kontakt
  • Felicitas Falck, 0700-038322
Facklig företrädare
  • Raquel Olofsson Falla, läkarförbundet, 070-3037382
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb