Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd 18 S:t Göran

Avdelning 18 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning som tillhör kliniken Psykiatri Nordväst. Avdelningens huvudinriktning är depression, ångest och personlighetssyndrom men vi vårdar även patienter med andra psykiatriska svårigheter. Vi har 16 vårdplatser och tar emot patienter som är 18 till 65 år. På avdelningen arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, kurator och arbetsterapeut. Avdelningen är belägen på S:t Görans sjukhusområde med närhet till goda kommunikationer.

 

Vår avdelning är i ständig utveckling och vi lägger stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vi erbjuder handledning och arbetar strukturerat med grupputveckling för att samarbete och kommunikation ska fungera. Feedback och spegling är en viktig del av vårt teamarbete. Anna Björkdahls Bergenmodell och 9D-triangeln utgör grunden för vårt arbetssätt där bemötande och lågaffektiva strategier ger god beredskap i akuta situationer.

Vi arbetar för tydlig struktur och dagliga rutiner för att skapa trygghet för alla i det dagliga arbetet. Kompetensutveckling är en del av verksamheten och olika utbildningar erbjuds löpande under terminerna.

Avdelningen arbetar med Patientforum där patienternas synpunkter på vården tas tillvara varje vecka. Många av våra förbättringar grundar sig i idéer och synpunkter från våra patienter.  Lugna Rummet infördes år 2016 och har blivit en självklar del för patienternas behov av ångesthantering och sömnprevention. Vi arbetar enligt modellen Ett samtal om dagen. Patientens delaktighet i sin vård är en viktig del av vårt arbetssätt.

Vi har olika arbetsgrupper som ansvarar för utvecklingsarbetet på avdelningen, exempelvis patientsäkerhet och närståendemedverkan. Våra avdelningsmöten är ett forum för medarbetarna att framföra synpunkter och påverka utvecklingsfrågor.

 

Arbetsuppgifter:
På avdelningen arbetar vi i omvårdnadsteam bestående av undersköterskor och sjuksköterskor. Som undersköterska har du fokus på den psykiatriska omvårdnaden. I det ingår att skapa trygghet för patienten, stöttning i rutiner, kommunikation, samordning och verkan kring patientens mål. Arbetet innefattar också viss somatisk omvårdnad, nätverksarbete kring patienten samt kontakt med närstående.

Vi använder Take Care som journalsystem.

 

Anställningsform:
Timanställning 

 

Kvalifikationer:
Ett krav är att du är utbildad skötare/undersköterska eller har fullgoda betyg från gymnasieskolans vård- och omsorgsprogram. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som lösningsfokuserad, positiv, flexibel, och förmåga att prioritera bland varierande arbetsuppgifter. Goda kunskaper, lägst C1, i svenska i både tal och skrift är ett krav. Meriterande är att du också har goda kunskaper i engelska. Samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt är andra egenskaper som är viktiga för uppdraget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tidigare erfarenhet av arbete med psykiatrisk vård eller beroende är meriterande.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Kamari Hamid, 08-123 387 66

 

Övrig information:
Vi tillämpar flertal intervjuer vid rekrytering där du som kandidat även kan komma att intervjuas av blivande kollegor.

 

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-03-06
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50% - 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2428
Kontakt
  • enhetschef, Kamari Hamid, 08-12338766
Facklig företrädare
  • Arnstein Mogstad, Kommunal, 0812340466
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb