Regionledningskontoret


Vill du vara med och utveckla Stockholmsregionen? Har du ett intresse för att analysera samhällsfrågor? Vill du vara med och bidra till att utveckla arbetet med analyser i framkant? Vi söker en strateg till ett till utvecklande uppdrag inom Region Stockholm. 

Om tjänsten

Du kommer att arbeta med analys och utveckling av Region Stockholms verksamhet tillsammans med kollegorna på enheten, vilket innebär att du kommer att delta i arbetet med utredningar, analyser, omvärldsbevakning samt organisations- och processutveckling. Du kommer att vara en del i enhetens projekt och bistå projektledare med bland annat att sammanställa underlag, information och data som ligger till grund för analyser. Vi har under året ett stort fokus på att utveckla arbetet med statistik som ett led i att effektivare använda datadrivna beslutsunderlag, bland annat genom visualisering och tillgängliggörande av statistik. I det arbetet kommer du att vara med och bidra.

Du får möjlighet att sätta dig in i och fördjupa dig om Region Stockholms olika verksamhetsområden och framför allt Stockholmsregionens regionala utveckling. Du kommer att vara stöd till utvecklingsdirektören med framför allt planering och uppföljning av avdelningens verksamhet och i arbete med beslutsunderlag till de nämnder avdelningen servar samt samordnar avdelningens arbete med ärenden och ansvara för avdelningens ärendeprocess. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som söker ett arbete där du gör skillnad och aktivt bidrar till Stockholmsregions utveckling.

Vem är du?

Vi ser att du har gärna har några års arbetslivserfarenhet. Du har tidigare arbetat med att analysera samhällsfrågor och har i det arbetet bearbetat och presenterat statistik. Du är bra på att skapa struktur, planera och att hålla tidplaner. Du tycker om att vara en del i projekt och bidra till resultat som ger värde. Du vill lära dig mer om hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation. Som person är du lyhörd och nyfiken och har lätt för att bygga relationer med människor. Du är strukturerad, prestigelös och driven. Du har ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt och trivs med varierande arbetsuppgifter. Du kommunicerar på ett konstruktivt sätt i tal och skrift och har en förståelse för hur resultat kan presenteras på ett lättförståeligt sätt både i skrift och visualisering av data. Det innebär att du skriver enkelt och tydligt med målgruppen i fokus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Din bakgrund

 • Högskoleexamen i något av: ekonomi, statsvetenskap, samhällsplanering, civilingenjör, eller annan akademisk utbildning med samhällsvetenskaplig inriktning med inslag av statistik och kvantitativ analys.
 • Gärna några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska, såväl i tal som skrift
 • Van användare av Office 365, särskilt PowerPoint och Excel
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med stora datamängder i R eller liknande statistikprogram

Meriterande

 • Kunskap om offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av visualisering av data och statistik med beslutsstödsystem som Tableau, Power BI eller motsvarande

I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med ett löpande urval. 

Om oss 

Avdelningen utveckling och regionplanering är en del av regionledningskontoret och verkar på uppdrag av såväl regionstyrelsen som klimat- och regionutvecklingsnämnden. Avdelningen har drygt 60 medarbetare fördelat på de fyra enheterna; Ledningsstöd och utveckling, Tillväxt, Infrastruktur samt Klimat. Avdelningen ansvarar för det regionala tillväxt- och regionplaneringsarbetet. Det regionala utvecklingsansvaret innebär att driva, samordna och samverka med länets aktörer för en stark och hållbar tillväxt.

På enheten Ledningsstöd och utveckling arbetar idag tolv medarbetare. Vi är en tvärgående stödfunktion för avdelningen och de övriga tre enheterna med uppdrag att stödja avdelningens ledning med uppföljningar, metodutveckling, utredningar, analyser och beslutsstöd i frågor som är strategiskt prioriterade av avdelningen. Vi bistår även regiondirektören i prioriterade uppdrag. Uppdragen varierar beroende på hur behoven ser ut. Det innebär att vi utför utredningar, tar fram planeringsunderlag, omvärldsbevakar och bistår i den strategiska planeringen. Vi har också ett ansvar för samordning av avdelningens beslutsunderlag till de nämnder som vi servar samt ger stöd till utvecklingsdirektören i planering och uppföljning av avdelningens verksamhet.

Vi ansvarar för Region Stockholms befolkningsprognoser, Geodataportal, SCB:s regiondatabas och GIS-samordning. Vi har under året ett stort fokus på att utveckla arbetet med statistik som ett led i att effektivare använda datadrivna beslutsunderlag. Visualisering och tillgängliggörande av statistik är centralt för att underlätta för Stockholmsregionens aktörer att tillsammans kunna göra välgrundade beslut. 

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Vi finns på Lindhagensgatan 98. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här

Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö med kunniga kollegor, där vi alla vill göra Stockholmsregionen lite bättre varje dag. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan bifogar du CV och personligt brev. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor.

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Karin Ölander, karin.olander@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1998
Facklig företrädare
 • Jonas Ivarsson, SACO, 08-12314458
 • Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@regionstockholm.se
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , 08-12313942
Publicerat 2023-02-24
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb