Välkommen till en av sex hjärtavdelningar på Danderyds sjukhus. Vi är en stor klinik som hela tiden strävar efter att utvecklas och förbättras. Avdelning 91 har 10 vårdplatser alla med möjlighet till kontinuerlig övervakning av vitalparametrar. 

 

Vårt anställningserbjudande

På avdelning 91 vårdar vi patienter med akut koronart syndrom, allvarliga hjärtarytmier, hjärtsvikt mm. Avdelningen går under namnet lätt-HIA och har en något högre vårdnivå än övriga hjärtavdelningar men under hjärtintensivens vård. Vi tar emot stabila STEMI patienter som är i behov av nitroinfusion likaså arytmipatienter som behöver Isoprelinfusion. Det är ett nära samarbete med HIA, PCI/angiolabb och pacemakeroperation. Vi tar emot patienter som kommer direkt från akutmottagningens larmrum för fortsatt utredning och behandling.

Som ny medarbetare erbjuder vi en grundlig introduktion med teori och praktisk handledning, med målet att du ska känna dig trygg och trivas på vår enhet. Som anställd på hjärtkliniken får du kontinuerlig utbildning inom hjärtsjukvård för att efter två år kunna axla rollen som hjärtsjuksköterska.

Eftersom kliniken är stor finns det möjligheten att i framtiden, när du är varm i kläderna, rotera till andra enheter så som elektiva hjärtdagvården, Interventionslabb eller hjärtakuten som inläggningssamordnare.

 • Stödfunktioner som underlättar ditt dagliga arbete bla. Vårdsamordnare, kurator, sjukgymnast, dietist, logoped
 • Ett öppet och kamratligt arbetsklimat med erfarna kollegor.
 • Ett friskvårdsbidrag, upp till 3000 kr/år.
 • En introduktion anpassad efter dina tidigare erfarenheter.
 • Individuell schemaplanering.
 • Kompetensutveckling till att bli hjärtsjuksköterska med ett lönepåslag.
 • Dubbel natt-ob-ersättning.
 • Kvarstannandebonus i form av tid som antingen kan tas ut i pengar eller ledighet.
 • En klinik som alltid strävar efter bästa resultat och att ligga i framkant när det gäller forskning och utveckling.
 • Närvarande chef som ser sina medarbetar och vet att personalen är den viktigaste tillgången i verksamheten.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som trivs och vill arbeta i team kring den svårt sjuka hjärtpatienten. Teamet består av sjuksköterska, undersköterska, läkare med ansvar för ett vårdlag med 5-6 patienter.
Du kommer att ansvara för omvårdnadsplanering, medicindelning och kontinuerligt bevaka hjärtövervakningen. Vi har Philips hjärtövervakningssystem med både ischemi och arytmi övervakning.
Dagligen är det förberedelser inför pacemakeroperation och kranskärlsröntgen och sedan omvårdnad och observation efter dessa ingrepp.

 

Kvalifikationer

Leg sjuksköterska gärna med erfarenhet av hjärtsjukvård.
Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och hög flexibilitet. Du är ambitiös och har en positiv framtoning. Du tycker om att arbeta med utvecklings- och förändringsarbeten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser till gruppdynamiken vid urvalet.  
Goda kunskaper i svenska språket – både i tal och i skrift.  

 

Övrigt

Danderyds sjukhus kan bland annat erbjuda personalbostäder, kvarstannandebonus och friskvårdsbidrag – läs mer om dina förmåner som anställd.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

För personer med utländsk utbildning inom hälso- och sjukvården kommer tillsättningen av tjänsten föregås av Socialstyrelsens legitimationsprocess. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/701
Kontakt
 • Maria Werner, 08-12359450
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, 08-12357070
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-12

Tillbaka till lediga jobb