Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, ME Bäckencancer

Dagvården är en enhet som tillhör Tema cancer, vi vårdar patienter som är i behov av onkologisk dagvård samt preoperativa förberedelser inför omfattande kirurgi och omvårdnad i samband med dagkirurgiska operationer.

Som sjuksköterska får du en bred kompetens då du möter patienter i varierande åldrar och med olika diagnoser.

Är du legitimerad sjuksköterska med ett genuint intresse för kirurgisk och onkologisk omvårdnad? Då kan vi vara arbetsplatsen för dig. Vi är en liten familjär arbetsgrupp som jobbar nära varandra i team och har patienten i fokus. Sök tjänsten och bli en del av oss!

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett stimulerande och mycket lärorikt arbete som sjuksköterska. Du får en bred kunskap inom både kirurgi och onkologi.

Vi är en relativt nystartad enhet bestående av en grupp kollegor som är lösningsorienterade och engagerade. Stort fokus ligger på att förändra och förbättra arbetssätt så att vi gör det bättre för både medarbetare och patient. Vi arbetar för att skapa möjligheter och bidra till utveckling.  Vi gillar innovativa lösningar och prövar gärna nytt!

Medarbetare beskriver arbetsplatsen som: ” Här får jag utnyttja min kompetens fullt ut samt att jag får möjlighet att ta nästa steg i min karriär”

Vi uppskattar ett öppet och lärande klimat och vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande arbete där du som sjuksköterska får möjlighet att utvecklas professionellt genom att arbeta med våra erfarna och engagerade kollegor och övriga professioner i temat.

Vi har ett fint arbetsklimat och lägger stor vikt på att man ska må bra och trivas på jobbet. Det är högt i tak och alla är välkomna.

Medarbetare beskriver arbetsplatsen som: ” Varierat arbetstempo med tid för återhämtning, härliga kollegor med bred kompetens”

Som ny medarbetare hos oss kommer du att få en introduktion som är anpassad efter din erfarenhet och kompetens.

Vi har dagliga in och ut-checkning i gruppen där vi planerar den kommande dagen samt reflekterar över dagen arbetspasset som varit.  Vi har handledning kontinuerligt. Som medarbetar hos oss erbjuds du att gå kortare utbildningar, både externa och interna, ex cytostatika utbildning och handledarutbildning.

Vi strävar efter att erbjuda regelbunden kompetensutveckling, i form av kurser, hospiteringar på andra enheter, föreläsningar på dagvården och generella föredrag hålls inom Tema Cancer. Du har även möjlighet att söka specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning kirurgi eller onkologi (60 hp), studierna bedrivs på halvfart och du behåller din grundlön under studietiden.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten
Vi vårdar patienter som kommer in för besök och behandling över dagen. Patienterna vi vårdar tillhör främst nedanstående patientgrupper. Detta medför att du får kompetens inom olika områden och cancerdiagnoser inom:

 • Huvud-hud och hals
 • Kolo-rektal, gynekologi och urologi
 • Bröst-, Endokrina tumörer och Sarkom 

Hos oss är ingen dag är den andre lik. Vi träffar patienter som botas och blir friska från sin cancersjukdom och patienter som vårdas palliativt och symtomlindrande. Våra arbetsuppgifter brukar vi dela in i tre olika kategorier.

 • Dagkirurgi: Omfattar bland annat preoperativa förberedelser, postoperativ omvårdnad i samband med dagkirurgiska operationer. Exempel på dagkirurgiska operationer: Hysterektomi, TUR-B, blåsdilationer, thyroideakirurgi, hudresiktioner, undersökningar i narkos av ex luftvägar, gynekologiska eller urologiska organ.
 • Onkologisk dagvård: Förberedelse inför en behandling eller undersökning samt övervakning efteråt. Exempel på dagvårdsbesök: Mellannålsbiopsier, tappning av pleura och aschitesvätska, PEG-inläggning och nefrostomi-inläggningar, brachy-behandling, och transfusioner.
 • Check-in: Förberedelse inför omfattande kirurgi, patienten kommer hemifrån och vi förbereder inför kirurgi, efter operationen vårdas patienten på en av våra slutenvårdsavdelningar. 

Du kommer att ansvara för patientvård, medicinering och vårdrelaterad dokumentation. Du kommer att vara en viktig del av vårt team.

På dagvården arbetar vi måndag till fredag med fast rullande 4 veckors schema. Vi har öppet 06:45- 20:30 måndag till torsdag. Vi stänger 19:00 på fredagar. Individuellt anpassat schema.

Vi söker
Vi söker dig som är social, positiv, lyhörd, ansvarstagande och har en stark vilja att göra skillnad för våra patienter.

Du har ett intresse för kirurgisk och onkologisk omvårdnad. Vi ser att du har hög social kompetens då det är snabba möten med patienterna och stort patientfokus. Du har även hög förmåga att planera och organisera ditt självständiga arbete. Som person är du ansvarstagande och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att du är trygg i din roll som sjuksköterska.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska, arbetat minst 1 år som sjuksköterska.

Meriterande:

 • Specialistutbildning inom relevant område.
 • Erfarenhet av slutenvårdsarbete.
 • Erfarenhet av onkologiska och kirurgiska patienter.
 • Tidigare arbetat på dagvårdsenhet.

Urval och intervjuer sker fortlöpande.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan!

Hälsningar omvårdnadschef Sofie Söderlund!

Välkommen in med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/509
Kontakt
 • Sofie Söderlund, 0725815864
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb