Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Akut och Reparativ Medicin

Nu söker vi dig som är utbildad Specialpedagog till oss på Barnhörselhabiliteringen på Rosenlund, som är en del av Karolinska Universitetssjukhuset. Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

Välkommen till Barnhörselhabiliteringen på Rosenlund och till Stockholms vackraste utsikt!
Vi hjälper och stöttar barn och ungdomar mellan 0-20 år med medfödd/förvärvad hörselnedsättning och dövhet. Vi är ca. 40 medarbetare och vi som arbetar här är specialpedagoger, audionomer, ingenjörer, kuratorer, logopeder, läkare, medicinska sekreterare, psykolog, undersköterska och teckenspråkslärare.

En stor och viktig del i vårt arbete är att vi arbetar i tvärprofessionella team med hörselhabiliterande insatser där barnet/ungdomen och dess familjer är i centrum. Du kommer vara en självklar och viktig medlem i ditt team.

Arbetet som specialpedagog här på Barnhörselhabiliteringen innebär en fantastisk möjlighet till omväxlande och utvecklande arbete. Du kan komma att träffa barn i alla åldrar men den utlysta tjänsten har ett fokus på barn mellan 0-8 år.

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta med identitetsstärkande och motiverande samtal, råd och stöd kring hantering av hörhjälpmedel till barn och till vårdnadshavaren. Vidare kommer du att samverka med förskolor/skolor kring råd och stöd för att ge barnet bästa möjliga förutsättningar i respektive miljö.

Information om hörselnedsättning, dess konsekvenser samt det enskilda barnets förutsättningar och behov erbjuds via Hörselkonsultationer, som följs upp med observation och möte på barnets förskola/skola. Vi samverkar även med hörselpedagoger i barnets hemkommun, Specialpedagogiska skolmyndigheten, döv-blindteam, syncentralen samt övriga habiliteringar inom Region Stockholm.

I våra insatser ingår även ett stort utbud av grupp- och kursverksamhet som vänder sig till barn/ungdomar och deras familjer. Du kommer att vara med på teammottagningar och regelbundna ronder och ha ett nära och kunskapsutbytande samarbete med alla professioner. 

Vi söker

Vi söker dig som:

  • Har mod att agera efter din egen övertygelse.
  • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar.
  • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar samt kommunicerar väl med andra. 
  • Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
  • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Kvalifikationer

Krav:

  • Du ska ha specialpedagogutbildning.

Meriterande:

  • Det är särskilt meriterande om du har utbildning/erfarenhet inom området hörsel/dövhet

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20230215
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/48
Kontakt
  • Cecilia Hallberg, 08-12376977
Facklig företrädare
  • SACO, saco.karolinska.karolinska@sll.se
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-01-29

Tillbaka till lediga jobb