Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Tycker du om att arbeta med människor och vill du vara med och påverka? Då kan det här vara rätt möjlighet för dig!

Sektionen Strategi och Verksamhetsutveckling på Trafikförvaltningens IT-avdelning har i uppdrag att anvisa riktningen för Trafikförvaltningens digitala utveckling genom strategiska styrdokument och roadmap för digitalisering, gemensamma principer, modeller, arbetssätt och processer för digitalisering, och säkerställer att dessa möjliggör en effektiv leverans.

Nu söker vi två agila coacher som kommer tillhöra sektionen Strategi och verksamhetsutveckling och stötta hela IT-avdelningens behov av metodstöd inom lättrörliga arbetsmetoder. Som Agil coach hos oss verkar du för att utveckla samarbetet mellan verksamhet och IT på hela Trafikförvaltningen och arbetar gränsöverskridande. Vi arbetar för att hela Trafikförvaltningen ska bli agila!

Om tjänsten 

Vi är i början av vår agila transformationsresa och befinner oss i den utforskande fasen vilket innebär att det finns stora möjligheter för dig att få vara med och forma och utarbeta gemensamma strukturer och arbetssätt. Här får du vara med och driva förändring i en organisation där högsta ledningen har uttryckt vikten av att förändra ett arbetssätt. Trafikförvaltningen är inte fast i ett ramverk utan du får möjlighet att vara med och välja godbitarna ur de som passar verksamheten bäst.

Som agil coach kommer dina arbetsuppgifter variera över tid, men inriktningen på ditt arbete kommer innebära att:

  • På strategisk, taktisk och operativ nivå coacha övergången till ett tvärfunktionellt avdelningsöverskridande agilt/lättrörligt arbetssätt
  • Utbilda, coacha och stötta chefer och medarbetare
  • Coacha arbetet mot ett mer effektstyrt och värdeskapande angreppsätt
  • Driva kontinuerlig förbättring i stort och smått, till exempel genom att fånga upp teamövergripandebehov från retrospektiv samt bidra i våra stora verksamhetsutvecklingsaktiviteter

Det är en hög grad av samverkan i rollen vilket förutsätter kompetens och erfarenhet i att skapa förutsättningar för en effektiv förändring. Du stöttar organisationen och får alla att känna sig delaktiga i transformationsarbetet – det gäller organisationen som helhet, olika team och enskilda individer. Det innebär att du som person är utvecklingsinriktad och ser möjligheter i förändring och utveckling, och att du har ett coachande förhållningssätt.

Du är en god kommunikatör som inspirerar och får med dig andra genom att vara transparent.

Vad vi söker 

Vi söker dig med flera års aktuell erfarenhet som professionell agil coach. Du har flera års erfarenhet av att effektivisera arbetssätt och leveransmodeller mot agila metoder och principer i komplexa organisationer, vilket i detta fall innebär en mix av agila team, traditionell förvaltning av upphandlade system, projekt och hybrider av dessa. Att du har erfarenhet av att driva och leda förändring inom agil transformation ser vi som en självklarhet.

Vidare har du universitets-/högskoleutbildning, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och som Trafikförvaltningen bedömer likvärdiga

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Som person är du utvecklingsinriktad och resultatorienterad, och ser möjligheter i förändring och utveckling. Du är van att samordna planering och genomföra olika kommunikationsinsatser. Du leder och har ett coachande förhållningssätt. Att du är en god kommunikatör som inspirerar och får med dig andra ser vi som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Startdatum enligt överenskommelse

Vad vi kan erbjuda dig 

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån. 

Information och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-146866 eller Anki Snis, 0703-775969. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2023-02-15. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan!   

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9698
Kontakt
  • Pia Boström, 0703146866
  • Anki Snis, 00000000
Facklig företrädare
  • Amir Sokolović, SACO, 08-6863706 
  • Marita Lönnroth, Vision, 08-6863992
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2022-12-05
Sista ansökningsdag 2023-02-15

Tillbaka till lediga jobb