Karolinska Universitetssjukhuset, Enheten för Verksamhetsutveckling

Vill du göra skillnad på riktigt varje dag? Hos oss får du vara med och bygga framtidens vårdsystem!

Karolinska Universitetssjukhusets uppdrag är att bedriva specialiserad och högspecialiserad sjukvård. Vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag” är vägledande när vi arbetar mot tydliga värden för patienter och samhälle och mot medicinska framsteg. En förutsättning för nästa steg inom den medicinska utvecklingen är förbättrade och moderniserade informationsstrukturer och digitalisering där vi i allt större utsträckning styr vårdproduktion och vårdleverans datadrivet och med digital information som beslutsstöd. Vi söker nu en Data Engineer till vårt team.

Karolinska tar nu steget mot att utveckla helt nya lösningar för vårdens digitala system som idag inte finns på marknaden. Det vi gör är unikt och kommer vara revolutionerande för utvecklingen inom hälso- och sjukvården och forskningen. Därför tar vi nu nästa steg mot ökad utvecklingsförmåga inom universitetssjukhuset för vår långsiktiga satsning. Vi har gott om erfarenhet och kunskap inom vårdens traditionella system men vi behöver bli fler som tänker nytt och är med på att ta fram nya moderna IT-lösningar. Ambition, leveransfokus och kreativitet värdesätts högt. Vi behöver både bredd och spets och vi ser gärna att även talanger med mindre erfarenhet växer med oss. Som Data Engineer arbetar du på Karolinskas IT-avdelning.

Om tjänsten

Som Data Engineer kommer du ta fram lösningar och jobba med införande och livscykelhantering. Arbetet inkluderar modellering och lösningsarkitektur. Och det är positivt om du även har kunskap om databasutveckling.

Du arbetar i ett team som jobbar agilt och kommer få möjligheten att vara med och driva vidareutveckling av existerande datalager och utvecklingen av vårt nya vårddatalager vilket byggs med helt ny teknologi. Vi jobbar med stora datamängder och har en molnmiljö som hanteras i egen regi. Du får möjlighet att jobba i en omväxlande arbetsmiljö med hög kompetens. Du kommer jobba nära vårdens professioner och i ett sammanhang som rör sig snabbt och med stor variation. Exempel på arbetsuppgifter du kommer jobba med är designarbete för nya och befintliga lösningar, installationer, uppgraderingar, dokumentering, testning, implementation, driftsättning, övervakning och konfiguration. Vårt team ansvarar även för drift och support, och alla teammedlemmar deltar vid problem och root-cause analys (incident-/problemhantering).

I nära framtid kommer vi etablera en ny plattform för analys och uppföljning i Data Lakehouse-anda med möjligheter för att stödja AI-modeller. Här kommer du kunna vara med och påverka och bygga upp lösningen. 

Vi söker dig som

Den vi söker har ett stort intresse för, och erfarenhet av, analysera och hantera stora mängder data. Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt såväl som i team. Du trivs när det är full fart och gillar att söka ny kunskap. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Data Engineer med ett till flera års erfarenhet
 • Relevant akademisk utbildning motsvarande civilingenjör, högskoleingenjör eller systemvetare
 • Du har erfarenhet med att utveckla i SQL
 • God förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska och engelska
 • Du har förmågan att ta fram lösningsdesign och utföra analyser som du kommunicerar på ett tydligt och strukturerat sätt anpassat till målgruppen

Meriterande:

 • Erfarenhet av Data Lakehouse-lösningar
 • Erfarenhet av databasutveckling i Microsoft SQL Server
 • Modellering (stjärnmodellering enl Kimball samt 3NF)
 • Utveckling av behörighetshanteringslösningar
 • CI/CD av databasobjekt
 • Erfarenhet av ETL-metodik
 • Microsoft SSIS
 • Trouble shooting och performance tuning
 • Kunskap och erfarenhet av kringliggande teknisk infrastruktur (server, lagring, nätverk) och säkerhet.
 • Kunskaper kring tilläggsfunktioner som säkerhet, HA och övervakning/analys

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Så skicka in din ansökan redan dag!

Provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3854
Kontakt
 • Espen Sigvartsen, 0708454218
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb