Södersjukhuset AB, Kardiologi

Verksamhetsområde (VO) Kardiologi är en av landets största kardiologiska enheter. Vi har ett unikt uppdrag som innefattar allt från kardiologisk och medicinsk intensivvård (HIA/MIVA) till öppenvård. Däremellan har vi även intermediärvård, kardiologisk slutenvård, intervention och dagvård. Inom VO:t bedrivs nationellt och internationellt uppmärksammad forskning samt utbildning av framför allt läkare och sjuksköterskor. Kliniken har två professorer, en lektor och flera docenter.

Arbetsbeskrivning 

Avdelning 51 är en slutenvårdsavdelning med 24 vårdplatser inriktad mot akuta koronara syndrom men även andra typer av patientgrupper inom kardiologi. På avdelningen finns redan två enhetsledare, processjuksköterska, koordinator, vårdsamordnare och farmaceut och ett fullt bemannat team av kompetenta sjuksköterskor och undersköterskor.

Kliniken erbjuder generöst med utbildningar till dig som enhetsledare och sjuksköterska inklusive flera heldagsutbildningar med kardiologiskt tema, regiongemensamma hjärtsteg-utbildningar samt riktade utbildningar inom ischemi, arytmi och hjärtsvikt. Möjlighet till specialistutbildning inom kardiologi eller vård av äldre med bibehållen lön finns.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat inkludera:

 • Informera och föra dialog med medarbetare för att öka deras delaktighet i verksamheten
 • Mentor i den dagliga verksamheten
 • Ansvara för att skriftliga rutiner samt vårdprogram efterlevs
 • Bistå vårdenhetschefen med stöd i rekrytering, introduktion, kompetensförsörjning, schemaläggning och semesterplanering
 • Säkra att omvårdnadsuppdraget utförs med hög kvalitet och patientsäkerhet
 • Andra ansvarsområden utifrån eget intresset

Du kommer att arbeta 50% som enhetsledare, 50% kliniskt som sjuksköterska. Dag, kväll och helgtjänstgöring enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning som sjuksköterska med förordnande som enhetsledare med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker en person som inspirerar och stödjer medarbetare att utvecklas och blomstra. Du är lyhörd, coachande, initiativtagande och strukturerad. Andra viktiga egenskaper inkluderar att du är väl insatt och driven i verksamhetens mål och visioner, och vill utvecklas själv som person och ledare. Att vara samarbetsorienterad och lösningsfokuserad är självklart för dig. Som enhetsledare arbetar du enligt Södersjukhusets övergripande mål samt Ledar- och medarbetarsyn

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kompetenskrav

 • Leg sjuksköterska, meriterande med specialistutbildning inom hjärtsjukvård, annan magisterutbildning och/eller ledarskapsutbildning.
 • Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande med urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenkommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 38:15 tim/vecka
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3737
Kontakt
 • Sonja Krig, vårdenhetschef , 072-4688854
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet centra söder, vardforbundet@sodersjukhuset.se
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-07-04

Tillbaka till lediga jobb