Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Hjärta Kärl och Neuro, ME Klinisk fysiologi

Vi söker överläkare i klinisk fysiologi, och som vill arbeta med högspecialiserad hjärt- lung- och kärldiagnostik på ett av Europas främsta universitetssjukhus. Läs mer och sök tjänsten här! 

Vi erbjuder
Karolinska universitetssjukhusets uppdrag med högspecialiserad vård ger dig möjlighet att till vardags möta ett brett sjukdomspanorama. Vi är en av Sveriges största fysiologkliniker och ger möjlighet till att uppnå stora volymer av mer ovanliga patientgrupper.

Du arbetar i team med våra duktiga BMA och undersköterskor och alltid i nära samarbete med våra remittenter.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
ME Klinisk fysiologi är en del i Tema Hjärta, Kärl och Neuro och ingår i Hjärt-Kärlcentrum som bildades i slutet av 2022. Enheten har omkring 90 medarbetare och ansvarar för utförande, utveckling och kvalitetssäkring av högspecialiserad diagnostik av sjukdomar inom hjärta, kärl, och lungor för alla patienter på Karolinska Universitetssjukhuset. Enheten deltar i flera multidisciplinära sammanhang så som konferenser och interventioner.

Vi är en del i ett ledande universitetssjukhus med vård, forskning och utbildning med internationell konkurrenskraft där patienterna alltid prioriteras. Vi har fokus på hög kvalité avseende diagnostik och upprätthållande av tillgänglighet och patientsäkerhet. Vårt nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi har en betydande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet.

Hos oss kommer du att arbeta med ett brett utbud av undersökningsmetoder inom bildgivande tekniker såsom ultraljudsdiagnostik avseende hjärta och kärl, omfattande hjärt-MR-diagnostik med egna MR-kameror, nuklearmedicinsk hjärtdiagnostik på både D-SPECT och SPECT/CT, och i samarbete med thoraxröntgen vid hjärt-CT-diagnostik. Övrig verksamhet omfattar central hemodynamik samt arbets- och lungfysiologi inklusive ergospirometri.

I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för och bedriva klinisk verksamhet, kvalitetssäkring och utveckling av klinikens diagnostiska verksamhet. Du arbetar i team kring patienten tillsammans med kunniga biomedicinska analytiker och förväntas delta i undervisning och handledning av våra duktiga ST-läkare.

Goda möjligheter att bedriva egen forskning finns för dig som är intresserad.

Tjänsten avser tillsvidareanställning med tjänstgöring i både Huddinge och Solna. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Läs mer om oss här.

Vi söker
Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, flexibel, initiativrik och har ett genuint intresse för klinisk fysiologi. Du bör vara intresserad av undervisning och att bedriva verksamhetsutveckling.

Vi fäster stort värde vid god samarbetsförmåga och intresse av att ta ansvar för sektionsarbete, gärna inom ekokardiografi och/eller MR Hjärta.

Intervjuer sker fortlöpande.

Kvalifikationer
Krav:
- Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Klinisk fysiologi 

Meriterande:
- Bred klinisk erfarenhet inom avancerad ekokardiografi
- Erfarenhet av metodansvar, ledarskap och jourverksamhet


För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad.

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3560
Kontakt
  • Lena Forsberg, 0736-182330,lena.k.forsberg@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Adrian Gonon, Läkarföreningen, adrian.gonon@regionstockholm.se
  • Marcus Suoraniemi, Läkarföreningen, marcus.suoraniemi@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb