Avdelning 98 är en vårdavdelning inom verksamhetsområdet medicinska specialiteter. På avdelningen vårdas i majoritet den äldre patienten med palliativa vårdbehov i både tidig- och sen fas, oavsett diagnos. Avdelningen är den enda i sitt slag inom akutsjukvården i region Stockholm, vilket gör det till en unik arbetsplats.

 

Om avdelning 98

Avdelningen har 10 vårdplatser som alla består av enkelsalar med gott om utrymme. Vi har direktintag från akutmottagningen dygnet samt övertag av patienter från övriga verksamheter inom sjukhuset. Avdelningen fyller en viktig funktion på Danderyds sjukhus och vi är stolta över att kunna ge en god palliativ vård inom akutsjukvården.

”Att arbeta med palliativ vård handlar inte om att arbeta med döden, utan om att främja livet och livskvaliteten till dess att döden inträffar”.

 

Hur arbetar vi?

Hos oss kommer du att möta patienter med många olika sjukdomstillstånd, såväl akuta som kroniska, där patienterna även har palliativa vårdbehov. De palliativa vårdbehoven är både komplexa och unika, därför arbetar vi utifrån ett palliativt förhållningssätt där syftet med vården är att främja livskvalitet och välbefinnande hos patient och närstående. Vi lägger stort fokus på tidiga samtal med patient och närstående för planering och utformning av den fortsatta vården. Arbetet på avdelningen genomsyras av tydligt teamarbete med patient och närstående i fokus och där alla professioners kompetens och erfarenhet är av betydelse. På plats finns även det palliativa konsultteamet bestående av specialistsjuksköterskor inom palliativ vård som fungerar som en stödjande resurs för avdelningen och för hela sjukhuset under vardagar.

Vi erbjuder dig en lugn och trygg arbetsmiljö med många erfarna kollegor inom både palliativ vård och akutsjukvård. Vi har högt i tak, lär av varandra och skrattar mycket tillsammans. Avdelning 98 vill främja ett gott arbetsklimat genom närvarande chefer som syns på avdelningen och där dörren alltid är öppen för medarbetarna. Tillsammans skapar vi en trygg arbetsplats där stöd alltid finns att få.

Nattetid jobbar vi tätt tillsammans i teamet med två undersköterskor och en sjuksköterska samt läkarjour vid behov.

 

Din roll som undersköterska

Din roll som undersköterska består av olika arbetsuppgifter utifrån patienten och närståendes behov. Du har en central roll i teamet då du är den som oftast arbetar närmst patienterna och deras närstående. I arbetet som undersköterska på avdelning 98 ses varje människa som unik – att se, lyssna, känna, höra och vara lyhörd för olika behov som kan uppstå. Ditt arbete präglas av ett etiskt förhållningssätt där du tillsammans med sjuksköterska, patient och närstående utför omvårdnad utifrån ett helhetsperspektiv. Då många av våra patienter vårdas i livets slutskede består arbetet även av att stötta närstående i olika situationer.

 

Personliga egenskaper och kvalifikationer

God palliativ vård bygger på ett bra teamarbete, därför är egenskaper som god samarbetsförmåga, prestigelöshet och flexibilitet viktiga för oss. Vi uppmuntrar medarbetarengagemang och intresse att driva, förbättra och utveckla den palliativa vården och våra arbetssätt.

Vi söker dig som är utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram (tre år, 2500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet på Komvux (tre terminer, minimum 1350 poäng) eller likvärdig undersköterskeutbildning med bevis om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen.

Vi ser gärna att du har minst ett års erfarenhet inom akutsjukvård eller inom den palliativa vården men det är inget krav. Specialistutbildning i palliativ vård eller vård av äldre är meriterande. Du är trygg i din yrkesroll som undersköterska och som person är du pålitlig, positiv och har förmåga att prioritera och fatta egna beslut. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Vi erbjuder

  • Individuellt anpassad inskolning utifrån dina behov
  • Interna och externa föreläsningar
  • Yrkesmässig och personlig utveckling enligt kompetensstege
  • Friskvårdsbidrag på 5000 kr/år
  • Tillgång till inomhus- och utomhusgym på sjukhusområdet
  • Individuell lönesättning

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning.

Nattjänst med helgtjänstgöring.

Heltid alternativt deltid efter överenskommelse.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överrenskommelse
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3538
Kontakt
  • Nina Öhnfeldt, 08-12359476
Facklig företrädare
  • Kommunal, 08-12356116
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb