Beroendecentrum Stockholm

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en klinik som bedriver universitetssjukvård samt forskning och utbildning.

Är du utbildad sjuksköterska och lockas av en arbetsplats där beroendevård, akutpsykiatri och somatik går hand i hand? Där ingen dag är den andra lik och där en sammansvetsad personalgrupp dagligen tar sig an ett brett spektrum av patienter? Då är Beroendeakuten något för dig.

Att arbeta som sjuksköterska på Beroendeakuten
Till oss kommer personer dagligen som fallit igenom skyddsnätet eller på andra sätt har en svår period i sina liv.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att:

 • Göra akuta bedömningar
 • Ta hand om akutinläggningar på grund av abstinensutveckling, suicidalitet, kraftig intoxikation eller en psykos.
 • Ge medicinsk behandling vid exempelvis abstinens, delirium tremens, wernicke encefalopati och drogutlösta psykoser.
 • Ge somatiska åtgärder som saturationsövervakning, infusioner, blodprov, neurobioninjektioner, bladderscanning och EKG.
 • Se till att alla patienter känner sig trygga och bekräftade i en väldigt sårbar livssituation i en psykiskt krävande vårdmiljö.

Vi kan garantera ett omväxlande och stimulerande jobb där du dagligen kommer att utmanas och växa som kollega och människa genom möten och situationer. Vi är ett dynamiskt gäng som ser fram emot vad just du kan tillföra vår fantastiska arbetsplats.

Om oss
Beroendeakuten, mera känt som BAS, ligger på S:t Görans sjukhus i centrala Stockholm och är hjärtat i Beroendecentrum Stockholm, som är Sveriges största beroende- och universitetsklinik. Beroendecentrum Stockholm består av ett stort antal beroendemottagningar runt om i länet, ett stödboende strax söder om stan och akut- och slutenvården vid S:t Görans sjukhus.

På BAS arbetar alltid minst tre sjuksköterskor och fem skötare i fasta team. Det är ofta högt tempo och det är viktigt att vara flexibel, prestigelös och lösningsorienterad - samtidigt som man har en profylaktisk blick och ett högt säkerhetstänk - gärna inbäddat i värme och humor. Både sjuksköterskor och skötare har ett nära samarbete med läkarna för att triageringen ska bli så effektiv och så bra som möjligt. Ofta vårdar vi patienter med stöd av LPT eller LVM, vilket ställer extra höga krav på empatisk fingertoppskänsla och personlig mognad.

Från och med den 1 januari utökas även vårt uppdrag till att bli den enda akutmottagningen för alkohol och droger i Stockholm. Därför kommer en ombyggnation att göras, vårdplatser kommer utvidgas och vi kommer att få nya fräscha lokaler, vilket är en stor positiv förändring för oss. Hoppas att du vill vara med och utveckla vården!

Förmåner

 • Kvarstannande bonus – efter ett års anställning tillkommer årligen en tidbank på 40 timmar som kan tas ut i ledighet, pengar eller extra pensionsavsättning
 • 5000 kr friskvårdsbidrag per år
 • När verksamheten tillåter har du möjlighet till en friskvårdstimme per vecka
 • Fri sjukvård i öppenvård
 • Vidare utbildas all personal i Bergenmodellen, vilket är en teoretisk och praktisk metod för att förebygga, bemöta och hantera hot och våld inom psykiatrin.

Läs mer om våra förmåner på: Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (beroendecentrum.se)

Anställningsvillkor
Tillsvidare. Heltidsmått: 38:15 h/vecka. Vi arbetar två helger av fem. Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer genomförs löpande. Provanställning kan komma att tillämpas.

Låter det här intressant?
Tveka inta att söka tjänsten redan idag! 

För mer information hör av dig till vår enhetschef Indira Ulcinjak: indira.ulcinjak@regionstockholm.se

Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest vid nyanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3489
Kontakt
 • Indira Ulcinjak, 08-12345916
Facklig företrädare
 • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490,lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb