Förvaltning för utbyggd tunnelbana, Väst, Tekniksamordning

Nu ritar vi om Stockholms tunnelbanekarta och söker en Funktionsledare Mät som vill vara med och bygga ut tunnelbanan till Älvsjö. Om du är intresserad av samhällsbyggande och vill jobba i en miljö med mycket driv och hög kompetens är Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana rätt arbetsplats för dig!

Om oss

Vi söker nu en Funktionsledare Mät för avdelning väst som är en av våra projektavdelningar inom förvaltningen. Förvaltning för utbyggd tunnelbana har idag tre avdelningar som arbetar med projekt för utbyggnaden av tunnelbana i olika geografiska områden samt två avdelningar som jobbar med gemensamt stöd och styrning. Inom avdelning väst har vi uppdraget att planera, projektera och bygga ut tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö samt att tillse att det finns fordon och depåkapacitet för att bedriva trafik på linjen. I samband med trafikstart överlämnas ansvaret till trafikförvaltningen inom Region Stockholm för att sköta framtida drift.

Utbyggnaden av tunnelbana från Fridhemsplan till Älvsjö innebär en dubbelspårig tunnelbana i ny sträckning med sex nya stationer. Projektet är idag fullt finansierat genom Sverigeförhandlingen och investeringsmedel inom Region Stockholm. Ansvaret för hela utbyggnaden ligger hos avdelning väst som i dag har drygt 50 medarbetare. I dagsläget är projektet i en planerings- och projekteringsfas där det pågår framtagande av systemhandlingar, järnvägsplan och underlag för miljöprövning. Även inledande planering för byggfasen pågår och i slutet på året påbörjas bygghandlingsprojektering.

Linjen mellan Fridhemsplan och Älvsjö kommer att vara fristående från övrigt tunnelbanesystem och kommer därför att byggas på en egen teknisk plattform, med stationer som är hälften så långa som i övriga nätet, med tåg som går mer frekvent och i tunnlar som drivits ut med ny teknik. Under kommande år bygger vi en organisation för vidare projektering och byggproduktion. När verksamheten är i full produktion av tunnlar och installationer kommer beställarorganisationen att omfatta cirka 150 personer med cirka 2,5 miljarder kronor i årsomsättning. Vi räknar med nio års byggtid. 

Vad ska du göra?

I rollen som Funktionsledare Mät kommer du att växla mellan det operativa och strategiska arbetet. Du ansvarar för driva de mättekniska frågorna i projektet samt leda, stödja, och samordna resurser för dessa frågor. De mättekniska frågorna berör hela projektet inkluderande tunnlar, stationer, depå och BEST och med samordning inom och utanför den egna organisationen.

Du kommer att ha tätt samarbete med projektledare, projekteringsledare, byggledare och tekniska specialister inom organisationen. Du företräder den nya tunnelbanan internt och externt mot våra leverantörer och du får stort ansvar med befogenheter att leda, utveckla och tillsätta resurser. Du leder i befintliga nätverk samt skapar och samordnar nya strategiska nätverk i samspel med andra enheter och medarbetare i och utanför Region Stockholm.

Du leder verksamheten mot projektets uppsatta mål och kontinuerligt planerar, utför och följer upp insatser inom det egna ansvarsområdet

Du tillhör enhet Tekniksamordning inom avdelning väst och rapporterar till enhetschef Tekniksamordning.

I rollen som Funktionsledare Mät ingår följande ansvarsområden:

 • Vara avdelningens kontaktperson i mät- och mängdregleringsfrågor
 • Svara för samordningen av mättekniska frågor inom avdelningen och även samordna dessa med Fackansvarig Mät inom förvaltningens specialistorganisation
 • Svara för projektets stomnät i samråd med stomnätsansvarige på förvaltningen
 • Tillämpa framtagna krav avseende mätteknik för projekteringsarbetet
 • Medverka vid upprättandet av förfrågningsunderlag för entreprenadupphandlingar
 • Medverka i arbetet avseende projektets omgivningspåverkan
 • Ansvara för framtagandet av beställarens kontrollprogram avseende mättekniska åtgärder
 • Leda strategiskt utvecklingsarbete avseende mättekniska frågor utifrån projektets behov
 • Tillsätta organisation, byggledare mät, för mättekniska arbeten i produktionsverksamheten i samråd med Fackansvarig Mät
 • Samordna byggledare mät inom avdelningen så att arbetet utförs likriktat inom avdelningen
 • Delta i samordningsmöten med Fackansvarig Mät
 • Medverka i arbeten med slutdokumentation, relationshandlingar och förvaltningshandlingar

Vem är du?

Vi söker dig som har mycket god analytisk förmåga, ett gott omdöme och integritet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan växla mellan strategiskt och operativt arbete. 

Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. En framgångsfaktor för arbetet som Funktionsledare Mät hos oss är din fallenhet för initiativtagande och din förmåga att se till projektets helhet samt uppnå resultat. Vidare är du bra på att skapa goda och hållbara relationer samt ha lätt för att skapa samarbete med andra.

Du värdesätter olikheter och har förmågan att se hur de kan bidra till att ett team fungerar tillsammans och du har förmåga att hantera en komplex helhet.

För att du ska lyckas i rollen ser vi att du har:

Kvalifikationer

Krav

 • Examen från högskola eller tekniskt gymnasium, eller annan relevant utbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms som likvärdig.
 • Minst 10 års dokumenterad erfarenhet av heltidsarbete som mätansvarig i beställarorganisationer i stora komplexa infrastrukturprojekt inkluderande tunnelprojekt.
 • Behörighet för mätningstekniska arbeten i enlighet med Trafikverkets behörighetstyp I.
 • Dokumenterad kunskap i moderna programvaror kopplade till geodetisk mätning och hantering av 3D modeller.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Mycket god datorvana.

Vi ser det som en fördel om du dessutom har:

 • Erfarenhet av kravställning, samverkan och samordning av projektgrupper såväl intern såsom gentemot leverantörer och entreprenörer.
 • Tidigare erfarenhet som Mätchef, Projektledare Mät, eller Mätsamordnare med personalansvar i större projekt.

Naturligtvis har du ett intresse för vår verksamhet och för innehållet i tjänsten. 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder spännande och utvecklande arbetsuppgifter i ett unikt projekt och en arbetsmiljö med många kunniga och ambitiösa kollegor. Hos oss jobbar många olika yrkesgrupper, men gemensamt för oss alla är att vi är intresserade av samhällsbyggande och att vi trivs i en miljö med mycket driv och hög kompetens. Vår ambition är att det ska vara enkelt att jobba hos oss även som småbarnsförälder.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter på Solnavägen 1e i Stockholm och hit kan du enkelt ta dig med buss, tunnelbana eller pendeltåg. Obs! Om arbetsplatsen kommer att vara förlagd på projektkontor under byggtiden är det viktigt att du skriver det i annonsen.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. När du ansöker kommer du även att få besvara ett antal frågor.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Jesper Niland som är enhetschef.  (jesper.niland@regionstockholm.se, tel: 070-762 21 19)

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Tester kommer att ingå som ett andra steg i rekryteringsprocessen och används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Inom ramen för rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt att du utför tester. Det sker digitalt och länken skickas till dig och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande, så vänta inte med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3383
Facklig företrädare
 • Vision: Gino Spagnolatti , gino.spagnolatti@regionstockholm.se
 • SACO: Camilla Nyberg , camilla.nyberg@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb