Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Beställarens systemstöd

Nu söker vi en verksamhetsnära objekts- och dataspecialist. Ta chansen att bli en del av ett kunnigt team som arbetar i en stimulerande och kreativ miljö med fokus på indata till uppföljning av hälso- och sjukvården i Region Stockholm.

Om oss

Enheten Beställarens systemstöd (BEST) har i uppgift att förvalta och utveckla en stor del av förvaltningens stödsystem för beställning, ersättning och uppföljning av hälso- och sjukvården i Region Stockholm. Enheten har ansvar för flera IT-stödsystem; avtal och utbud, vårdersättningssystem och datainsamling och analysstöd. Vi ansvarar för förvaltning och utveckling av HSF:s indataprocesser, dataanalysplattform, samt VAL-databaserna. Insamlade data används bland annat för vårdbehovsanalyser, uppföljning av hälso- och sjukvården t.ex. väntetider samt för forskning.

På enheten arbetar idag 18 personer med bred bakgrund, bland annat ekonomer, verksamhetsutvecklare, kravanalytiker, IT-arkitekter och vårdutbildade samt några konsulter. Vi arbetar utifrån principerna för förvaltningsmodellen pm3. Samarbete och kvalitet är nyckelord i arbetet. Arbetsklimatet är öppet och positivt och vi har roligt tillsammans.

Om tjänsten

Förvaltningsobjektet datainsamling och analysstöd behöver förstärkning för att arbetsområdet indata/datalager är under stor utveckling och förändring. 

I rollen kommer du dagligen att stödja användare och intressenter i verksamheten. Du kommer fånga in förändring- och utvecklingsbehov samt vara nyckelperson mellan verksamheten och förvaltningsobjektet. Din uppgift blir att utföra förvaltningsaktiviteter på uppdrag av förvaltningsledare och i enlighet med beslutad förvaltningsplan. Du arbetar tätt tillsammans med förvaltningsteamet. 

Exempel på arbetsuppgifter

 • Vara förvaltningsorganisationens kontaktyta mot verksamheten och leverantörer samt vidareutveckla det verksamhetsnära stödet
 • Stödja verksamheter att använda IT-stödets funktioner
 • Stödja verksamheten genom att hantera och följa upp supportflöden och supportärenden samt utgöra användarstöd i form av andra linjens support
 • Samla in verksamhetens behov och krav på systemstöden
 • Arbeta med beställningsprocesser, ta fram behovsbeskrivning/kravspecifikation för IT-utvecklingsarbete
 • Prioritera utvecklingsärenden i samråd med verksamheten
 • Hantera och följa upp incidenter och problem
 • Ta fram användarstödsmaterial och material för support
 • Leda och genomföra acceptanstester och medverka i releasehantering
 • Utveckla och förbättra metoder, rutiner och arbetssätt inom förvaltningsområdet
 • Uppföljning och rapportering

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper som du har förvärvat på annat sätt. För att lyckas i rollen ser vi att du har arbetat med likande arbetsuppgifter i några år.

Meriterande är kunskaper om förvaltningsmodellen pm3 och om du har arbetat med relaterade IT-system. Vi ser det också som en fördel om du har kunskap inom hälso- och sjukvård och erfarenheter och kunnande för tekniska rutiner och processer.

Som person är du flexibel, aktiv och självgående. Du bemöter människor på ett professionellt sätt och trivs med många kontaktytor. Vidare är du strukturerad, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer vidare. Du har förmågan att se helheten och är van vid att hantera problem och förändringar. För att lyckas i rollen ser vi även att du har en god förmåga att analysera komplexa frågeställningar och på ett pedagogiskt sätt, muntligt och skriftligt, kommunicera resultatet. Du har ett genuint intresse och vilja att hjälpa andra. 

I rekryteringsprocessen kommer vi att lägga stort fokus på personliga egenskaper, engagemang och motivation för tjänsten.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vårt kontor finns i fina och ljusa lokaler på Lindhagensgatan 98 och vi erbjuder att arbeta flexibelt både på kontoret och på distans. 

Ansökan

Vi erbjuder en spännande tjänst där du får arbete tillsammans med kunniga kollegor och för rätt person kan rollen utvecklas och möjlighet finns att växa in i roll med större ansvar.

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Fredrik Schmekel, förvaltningsledare  fredrik.schmekel@regionstockholm.se
Seher Korkmaz, rekryterande chef/tf enhetschef seher.korkmaz@regionstockholm.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3318
Kontakt
 • Rekryterande chef Seher Korkmaz, seher.korkmaz@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb