Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Högspecialiserad barnortopedi, barnmedicin

Landets största barnreumatologiska verksamhet behöver förstärkt kompetens för höginflammatoriska sjukdomar inkluderande autoinflammatoriska sjukdomstillstånd. Delta i vår dynamiska arbetsmiljö med fokus på klinisk och vetenskaplig utveckling. Möjligheter till undervisning, forskning och utvecklingsarbete väntar på dig här. Kom och gör skillnad med oss!

Vi erbjuder
En överläkartjänst hos oss på den Barnreumatologiska verksamheten vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Vi bedriver också ett omfattande utvecklingsarbete på hög nivå såväl kliniskt som vetenskapligt. 

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i tvärprofessionella team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, psykologer och kuratorer. Dessutom har vi nära samarbete med ögonläkare, specialisttandläkare, hudläkare, barnonkologer, vuxenreumatologer, barnortopeder, handkirurger, barnneurologer och barnnefrologer. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna är varierande inom den pediatriska reumatologin. Vid vår enhet handlägger vi merparten av barn med reumatiska sjukdomar, såsom juvenil idiopatisk artrit (JIA), juvenil systemisk lupus erytematosus (SLE), juvenil dermatomyosit (JDM) och andra inflammatoriska systemsjukdomar inom Region Stockholm och vi har även en del utomläns- och utlandsvård.

Kärnan är vår teambaserade mottagningsverksamhet. Därutöver har vi ett reumakonsultuppdrag med ansvar för dagvårdsverksamheten, inneliggande patienter samt att vi finns tillgängliga för både interna samt externa telefonkonsultationer.

Som medarbetare vid en universitetsklinik förväntas du delta i undervisning och handledning, bedriva forskning samt delta i utvecklings- och kvalitetsarbete.

Tjänsten innefattar ett huvudansvar för utveckling av ett strukturerat omhändertagande av barn med autoinflammatoriska sjukdomstillstånd.

Anställningsform
Tillsvidareanställning heltid 40 timmar/vecka med möjlighet till forskning på deltid. Tidsbegränsad tjänstgöring är också möjlig om så önskas.

Vi söker
Vi söker dig som är överläkarkompetent barnläkare med god klinisk färdighet och som trivs med patientkontakt och att arbeta i team. Vi fäster stort avseende vid god samarbetsförmåga och att det finns ett engagemang och vilja att vara med och utveckla barnreumatologiska verksamheten såväl kliniskt såsom av forskning, undervisning och utveckling.

Internationellt erkänt kunnande av hyperinflammatoriska sjukdomstillstånd är meriterande, såväl klinisk samt inom forskning.

Förutom ovanstående har du följande kompetenser:

  • Har mod att agera efter din egen övertygelse
  • Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat
  • Arbetar målinriktat, fokuserar på resultat och anpassar dig vid förändrade mål
  • Ser helheter och tar hänsyn till verksamhetens bästa i agerande och beslut

Kvalifikationer
Krav: Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Barn- och Ungdomsmedicin/Pediatrik

Meriterande:
- Erfarenhet av hyperinflammatoriska sjukdomar
- Egen pågående forskning

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad.

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3281
Kontakt
  • Anna Ekesbo-Freisinger, 08-12370668
Facklig företrädare
  • Erik Sundberg, Läkarföreningen, erik.sundberg@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb