Karolinska Universitetssjukhuset

Vill du vara med och utveckla Medicinsk Diagnostik Karolinska och vår medicinska enhet Klinisk kemi. Vi söker en sektionschef till vår sektion biokemi. Har du tidigare erfarenhet av laboratoriemedicin, forskning och utvecklingsarbete? Vill du tillsammans med oss leda och vidareutveckla klinisk kemi genom att skapa engagemang och delaktighet hos medarbetare och kollegor?

Vi erbjuder
Du erbjuds goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet. Som sektionschef inom Klinisk kemi spelar du en avgörande roll i hur vi lyckas att utveckla framtidens diagnostik. Du får en nyckelposition i att leda och utveckla sektionens medarbetare. Tillsammans med våra medarbetare och chefer erbjuds du att utveckla verksamheten som helhet.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som
Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till
bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om oss
Klinisk kemi är en del av Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK) och har cirka 650 anställda. Vårt arbete innefattar allt från närlaboratorie- och specialdiagnostik dagtid till omfattande diagnostik dygnet runt med korta svarstider, provtagning, funktionsundersökningar, multidisciplinär preanalytisk hantering, logistik samt kvalitetssäkringsstöd för patientnära analyser i vården. 

Vår verksamhet bedrivs vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge, på Södersjukhuset, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus och Södertälje sjukhus. Vi bedriver också verksamhet på ett stort antal närlaboratorier och provtagningscentraler i region Stockholm.

Inom klinisk kemi är medicinskt och tekniskt metodansvar för våra metoder organiserat i tre sektioner (biokemi, hematologi och kromatografi) som i nära samarbete med forskningen ansvarar för utveckling av metoder, instrumentering, tjänster och kvalitetsmål.

Läs mer om oss här!

Om tjänsten
Rollen som sektionschef för kromatografi omfattar i nuläget ett chefsuppdrag om cirka 50% och innebär att du leder arbetet inom sektionen som i nuläget består av omkring åtta kemister. Du leder och ansvarar för kvalitet och produktion, ekonomi och FoU. Vi har en dynamisk arbetsmiljö där du ansvarar för personal, budget och verksamheten. 

Som sektionschef för kromatografi förväntas du arbeta de resterande 50% kliniskt. Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i klinisk kemis ledningsgrupp.

För att leda i framkant behöver du ha lätt att samarbeta med olika personalkategorier. Du motiverar och engagerar dina medarbetare för att skapa och hitta nya lösningar för verksamhetens utveckling. 

Vi söker
Vi söker dig som är mål-och resultatorienterad, med en stark förmåga att fokusera på att uppnå både kortsiktiga och långsiktiga mål. Du har utmärkta samarbetsförmågor och trivs med att arbeta i team där du bidrar till verksamhetens leverans, utveckling och positiva arbetsmiljö.

Vidare är du en god lyssnare som kommunicerar och har ett strategiskt förhållningssätt. Din problemlösande analysförmåga gör att du effektivt kan identifiera och lösa komplexa problem, vilket är avgörande för att lyckas i denna roll. 

Kvalifikationer
Krav:

 • Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i klinisk kemi
 • Erfarenhet av laboratoriemedicinsk verksamhet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande:

 • Disputation
 • Erfarenhet av att vara chef eller ledare med personalansvar
 • Erfarenhet av att genomföra upphandlingar
 • Erfarenhet av instrumentinförande i ackrediterad verksamhet

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk
heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett
personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken
skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekrytering.navet@regionstockholm.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3276
Kontakt
 • Carina Ritzmo, 070-1671429
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb