Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Akut och Reparativ Medicin, ME Öron näsa hals hörsel balans

En avancerad överläkartjänst i en stimulerande akademisk miljö som även omfattar möjligheter till forskning och fortsatt kompetensutveckling. Anslut till vårt engagerade team och bidra till att forma framtidens vård.

Vi erbjuder
Sektionen för Luftvägskirurgi erbjuder tjänst som överläkare. Sektionen är en del av Medicinsk Enhet ÖNH, Hörsel och Balans (ME ÖNH, HoB) som ingår i Tema Akut och Reparativ Medicin. 

Verksamhetens innehåll är både elektiv och akut med stora möjligheter att utöver den ordinarie tjänstgöringen även bedriva eget forsknings och utvecklingsarbete inom området. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
ME ÖNHHoB har störst verksamhet i Huddinge och Solna, men vi har även verksamhet på Södersjukhuset, Danderyds sjukhus och Rosenlunds sjukhus. ME ÖNHHoB har fem sektioner som driver den medicinska utvecklingen inom respektive område.

I tjänsten ingår att delta aktivt i sektionens alla verksamheter inom kirurgi, mottagningar, fallkonferenser, röntgenronder samt inom fortbildning tillsammans med övriga läkare i sektionen. Din placering kommer främst att vara i Solna men du kommer även att arbeta i Huddinge, Danderyd samt som konsult på Södersjukhuset.

Utöver de sektionsspecifika uppdragen kommer du att arbeta inom den Medicinska Enhetens allmänna uppdrag vilket inkluderar bakjourtjänstgöring, avdelningstjänst samt konsultuppdrag på andra akutsjukhus i Stockholm samt övriga sektioner inom Karolinska där verksamheten deltar.

Som överläkare på Karolinska universitetssjukhuset förväntas du också medverka i undervisning, utveckling och forskning, samt bedriva eget forsknings- och utvecklingsarbete.

I undervisningsuppdraget ingår föreläsningar, seminarier och demonstrationer, ibland som amanuens och kurschef för de kurser verksamheten ger för studenter, men även för yngre kollegor och övriga medarbetare inom enheten.

Du förväntas även ta ett ledande ansvar för olika förbättringsuppdrag och administrativa uppdrag inom verksamheten.

Vi söker
Denna tjänst ställer höga kliniska krav på att du som söker har mycket hög kompetens inom samtliga utredningar och kirurgiska ingrepp som ingår i den allmänna uppdraget och den mest avancerade luftvägskirurgin på både vuxna och barn.

Förutom ovanstående söker vi dig med följande kompetenser;
- trygg, stabil, har självinsikt, hanterar relationer professionellt och anpassar dig till situationen
- arbetar bra med andra människor, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt
- gör korrekta prioriteringar, fattar snabba beslut med begränsad information och visar omdöme under tidspress
- förstår fackmässiga aspekter väl, underhåller kontinuerligt specialistkunskap, och delar kunskap med andra

Vi arbetar i enlighet med Karolinskas värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn och förväntar oss att även du står för dessa värderingar.

Kvalifikationer
Krav:
- svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Öron-, näs- och halssjukdomar
- redovisade utbildnings- och/eller administrativa ansvarsområden
- erfarenhet och mycket hög kompetens att självständigt handlägga de mest komplicerade luftvägsfallen på både barn och vuxna

Meriterande:
- erfarenhet av undervisning och handledning

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3225
Kontakt
  • Alexander Ahlberg, 0725-840857
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb