Rehabkoordinator på 40% sökes till två VC, Essinge och Husby-Akalla

Vi erbjuder dig en tjänst som Rehabkoordinator 20% på varje mottagning, där din roll är att stödja våra patienter i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen.

Essinge och Husby-Akalla vårdcentral är två väletablerade relativt små husläkarmottagningar med olika utmaningar som får dig att växa till den bästa versionen av dig själv. 
Hos oss får du ett gyllene tillfälle att arbeta med en bred patientgrupp med olika socioekonomiska förutsättningar och bakgrund. Detta är din chans att bli rikare på erfarenhet och ödmjukhet för varje dag. Tycker du om omväxling av arbetsmiljö med varierande patientkontakter och teamarbete är detta jobb perfekt för dig.

Vi är landstingsdrivna vårdcentraler som erbjuder goda arbetsvillkor, stimulerande arbetsmiljö, trevlig familjär personalgrupp med mycket arbetsglädje och engagemang, "högt i tak", och ett modernt ledarskap med lyhördhet, delaktighet och tillit i fokus. Du får förmåner i form av flextid, friskvårdspeng samt kontinuerlig kompetensutveckling som anpassas efter dina drivkrafter och behov. Du kan läsa mer om oss på Essinge vårdcentral (regionstockholm.se) och Husby Akalla vårdcentral (regionstockholm.se) 

Målsättningen är att koordinatorsfunktionen ska ha en bred förankring inom hälso- och sjukvården för att stödja patienter i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen. I din roll ingår att vara kontaktperson och coach till patienter med risk för sjukskrivning och i sjukskrivning, du arbetar nära sjukskrivande läkare på vårdcentralen. Du kommer att ha både en intern och en extern roll i samverkan t ex samarbeta runt individen med andra aktörer såsom arbetsgivare, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och kommunen. Som rehabkoordinator ansvarar du för att vara rådgivare, kunskapsförmedlare, kontaktperson och samarbetspartner till andra aktörer.

Vi erbjuder också våra medarbetare förmåner såsom flexibla arbetstider, friskvårdsersättning, fri öppen hälso- och sjukvård samt tjänstepension mm. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att: Vid behov motivera och informera identifierade patienter för insatser som motverkar sjukskrivning. Bedöma patientens rehabiliteringsbehov. Kartlägga patientens aktivitetsförmåga till arbete och arbetets krav. Identifiera/koordinera rehabiliteringsinsatser i samråd med behandlande läkare och övriga hälsoprofessioner. Upprätta en individuell plan för rehabiliteringen och återgång i arbete. Ha kontakt med patientens arbetsgivare.

Vara kontaktperson för patienten med Försäkringskassan, sjukvården, Arbetsförmedlingen och övriga parter. Coacha patienten med syfte att återgå i arbete. Vara rådgivare och kunskapsförmedlare om rehabilitering och sjukskrivning på vårdcentralen. Ta fram och analysera sjukskrivningsstatistik.

Kvalifikationer: 

Legitimerad hälso- och sjukvårdsprofession eller auktoriserad socionom. För uppdraget adekvat kompetens. Meriterande om du har utbildningen "Koordinering av rehabiliteringsprocessen, 7,5 hp vid KI eller motsvarande kännedom om försäkringsmedicin. Vi erbjuder annars utbildningen under ditt första år. Meriterande om du har erfarenhet av rehabilitering. God IT vana, meriterande om du behärskat Excel. MI-kompetens. Svenskkunskaper motsvarande minst C1 nivå är krav inom SLSO.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Deltid 40%. Arbetstid måndag-fredag. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse.

Personliga egenskaper:

Du är duktig på att beakta många perspektiv och ha en helhetssyn. Du har lätt för att arbeta med andra människor, du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är intresserad och nyfiken på människor med olika kulturell bakgrund, vår befolkning kommer från världens alla hörn och det ställer krav på vår kulturella medvetenhet. Du har en god empatisk förmåga och personlig mognad vilket ger dig självständighet och bidrar till att du tar ansvar för patienten, dig själv och dina arbetsuppgifter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Vi söker dig som vill vara med och utveckla våra verksamheter med patientens fokus!

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Övrig information:

Information om tjänsten lämnas av:  
Martina Engman, verksamhetschef Essinge VC, Tel: 0702-49 59 88
Sumaya Al-Shakarji, verksamhetschef Husby-Akalla VC,  Tel: 070-263 41 20

Skicka in din ansökan redan idag. Rekrytering sker löpande och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Akalla
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3212
Kontakt
  • Sumaya Al-Shakarji, verksamhetschef Husby-Akalla , 070-2634120
  • Martina Engman, verksamhetschef Essinge, 0702-495988
Facklig företrädare
  • Janne Virtanen, SACO, 08-12347529
  • Annika Stigmanslid, Vårdförbundet (PV Norr), 08-12340490
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb