Vår ambition är att ge god vård på hög medicinsk nivå med fokus på patientsäkerhet och kvalitet.

Du är specialist i allmänmedicin och vill vara med och utveckla Valsta vårdcentral!
Då har du kommit rätt. Detta är ett mycket varierande arbete utöver det vanliga med möjlighet att påverka våra vårdprocesser. 

Om oss:

Valsta vårdcentral ingår i Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en av Sveriges största vårdgivare. Tillsammans är vi drygt 11 500 medarbetare.

Valsta vårdcentral ligger i sydvästra Märsta i Sigtuna kommun. Det är lätt att ta sig hit både från Stockholm och Uppsala med bil, buss eller tåg. Vi är en av sju vårdcentraler i länet som har asylmottagning och utför hälsoundersökningar för nyanlända på uppdrag av Migrationsverket. Vi ansvarar även för att bedriva sjukvård på Migrationsverkets försvarsenhet i Märsta.

Valsta vårdcentral har drygt 20 medarbetare, ca 4600 listade patienter och BVC med ca 900 inskrivna barn. Vi strävar efter ett långsiktigt, positivt arbete med förbättringar och kvalitet och har goda förutsättningar till fortbildning. Vi är ett glatt och tryggt gäng som kommer från olika delar av världen. Du kan läsa mer om oss på Valsta vårdcentral (regionstockholm.se)

Vi erbjuder:

SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär alla förekommande arbetsuppgifter för specialistläkare på vårdcentral samt förvarsverksamheten. Vi erbjuder ett omväxlande arbete kring akuta och kroniska sjukdomar, förebyggande insatser kring levnadsvanor mm. Som specialistläkare i primärvården träffar du patienter i alla åldrar och från olika kulturer både akuta och planerade besök, digitalvård och administration. Patienterna har en mängd olika typer av sjukdomar och problem. 

Arbetet ställer krav på bred kompetens och självständighet. Du arbetar självständigt men arbetet sker i nära samarbete med andra läkare, sköterskor, och flera andra professioner inom hälso- och sjukvården. Du handleder yngre kollegor läkare för praktiskt tjänstgöring och stöttar övriga yrkeskategorier i medicinska bedömningar. Vi värnar om god fortbildning och hög medicinsk kvalité. 

Välkommen till ett meningsfullt arbete!

Kvalifikationer

Specialistläkare i allmänmedicin med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Erfarenhet som färdig specialist och av att ha arbetat i svensk sjukvård, gärna primärvård är meriterande. Erfarenhet av journalsystemet TakeCare är meriterande.

Anställningsform: 

Tillsvidareanställning. Deltid/heltid. Arbetstid måndag-fredag. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse.

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid professionellt bemötande av både patienter och medarbetare. Planering och samordning är välbekanta begrepp för dig, du är bekväm med att arbeta självständigt och ta egna beslut. Egenskaper som är bra att ha i den här tjänsten är lyhördhet, flexibilitet och nytänkande.

Ett gott och respektfullt bemötande av patienter, närstående och kollegor samt förmåga att dela med sig av kunskap och information är av yttersta vikt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du passar in i arbetsgruppen.

Övrig information:

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sigtuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3183
Kontakt
  • Susanne Hejra, Verksamhetschef, 08-12345231
Facklig företrädare
  • Maria Sjödahl, SLSO:s Läkarförening, 072–2468464
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb