Karolinska Universitetssjukhuset, N52 Tema Cancer, N525 ME Hematologi

Tycker du som oss att Hematologi är det roligaste som finns, eller vet du inte det än, men snart vill bli varse? Då ska du söka till oss på Hematologens slutenvård i Huddinge!

Du erbjuds

 • ett omväxlande arbete där ingen dag är den andra lik och där du kan göra skillnad på riktigt.
 • chansen att bredda dina kompetenser inom högspecialiserade avancerade cancerbehandlingar
 • möjligheten att bli en del av ett härligt team med unik spetskompetens där vår gemensamma arbetsmiljö är mycket viktig

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

Vi är inte sena med att stoltsera över den höga erfarenhet våra slutenvårdsavdelningar besitter, där mer hälften av våra sjuksköterskor har arbetat i över 10 år. Den komplexitet som hematologivården består av skapar oändliga möjligheter till ständig fortbildning, och eftersom sjukdomarna drabbar hela kroppen är hela internmedicin representerade på ett och samma ställe, vilket gör även den mest erfarna sjuksköterskan i ständig utveckling.  

Patienterna som behandlas hos oss är i olika skeenden av sin sjukdom, från den nyupptäckta patienten med en aggressiv hematologisk cancer, som kräver snabb behandlingsstart, till den som har en mer långsamväxande sjukdom. Arbetsuppgifterna består av avancerade cancerbehandlingar, där vi också är i framkant av införandet av nya regimer samt omvårdnad av hela den sjuka människan som består av allt från livräddande behandlingar till god palliativ vård.

Som specialistsjuksköterska hos oss erbjuder du stöd och ger vägledning till patienter och deras familjer genom hela vårdprocessen. Du följer aktuell forskning och utveckling och delar detta med dina kollegor. Du bidrar till implementering av ny kunskap utifrån kunskapsunderlag, omvårdnadsutveckling och forskning. Du initierar och driver kompetensutveckling och vårdutvecklingsaktiviteter som förbättrar vården för våra patienter. Du handleder samt undervisar kollegor och studenter. Initierar och deltar i vårdforskning inom området i nära samarbete med omvårdnadschef. Deltar i utveckling för ett positivt arbetsklimat, gott samarbete och öppen dialog med patienter, närstående och kollegor inom professionen samt andra yrkesgrupper i teamet.

Vi har under de senaste tio åren mött många medicinska framgångar, där sjuksköterskorna i synnerhet har haft en avgörande roll, och bidragit till de höga överlevnadsresultaten.

Vi finns både i Solna och i Huddinge. De olika siterna ansvarar för olika patientflöden. I Solna bedrivs den högspecialiserade vården av Lymfompatienter och de Akuta Lymfatiska Leukemierna. I Huddinge är vi högspecialiserade på Myelom och de Akuta Myeloiska Leukemierna. 

Vi söker dig som

 • är en teamspelare med ett intresse för hematologi och cancervård
 • har ett empatiskt förhållningssätt mot dina kollegor och patienter och god samarbetsförmåga.
 • är driven och som engagerar sig och vill vara en del av den ständiga utvecklingen av enheten. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser till gruppdynamiken vid urvalet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Specialistutbildning Onkologi/ Palliativ vård

Meriterande:

 • Tidigare klinisk erfarenhet inom hematologi eller onkologi
 • Handledarutbildning 7,5 Hp
 • Då arbetet är avancerat så värdesätter vi ett par års arbetslivserfarenhet

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Så skicka in din ansökan redan dag!

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3177
Kontakt
 • Linda Söderholm, 08-51772592
Facklig företrädare
 • Marian Westin Vårdförbundet
 • Cecilia Lind Vårdförbundet, 08-12380474
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb