Är du legitimerad psykolog och vill du vara del i en verksamhet som gör skillnad för barn och ungdomar? Då ska du söka till BUP Kungsholmen!  

BUP Kungsholmen bedriver modern barn- och ungdomspsykiatri på specialistnivå. Vi ansvarar för att bedöma och behandla psykiatriska problem hos barn och ungdomar 0-17 år primärt boende i stadsdelarna Kungsholmen, Norrmalm och Östermalm. Vi är centralt belägna i Serafen-huset på Hantverkargatan.  

Personalgruppen består av cirka 40 medarbetare, varav 14 är psykologer. På mottagningen arbetar även kuratorer, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, medicinska sekreterare och administratörer. Det är en trevlig och glad personalgrupp i blandade åldrar. Vi har högt i tak mellan samtliga medarbetare. 

Vi har tydliga arbetssätt och rutiner för hur vi utför vårt arbete och vi jobbar mycket med att försöka minimera mängden administration och kringarbete som läggs på de behandlande yrkesgrupperna. Vi har ett stort administrativt stöd från de medicinska sekreterarna och vi har en samverkansansvarig kurator som hjälper till i samverkan med andra aktörer. Sedan en tid tillbaka finns också en sektionsgemensam dagakut som sköter det akuta arbetet, allt för att skapa förutsättningar för psykologerna att kunna fokusera på det kliniska arbetet.

På BUP Kungsholmen arbetar vi med stegvis vård för att kunna erbjuda våra patienter rätt vård på rätt nivå utifrån BUP:s processkartor och Socialstyrelsens riktlinjer. Med hjälp av stegvis vård-modellen håller vi en jämn och hög nivå på våra insatser och frigör resurser till de mest vårdbehövande patienterna. 

Vi jobbar mycket med utveckling och man får gärna komma med egna initiativ till utveckling av verksamheten som skulle kunna gynna patienterna och mottagningen. Vi har handledning i neuropsykologi samt metodhandledning.

Arbetsuppgifter

Som psykolog på BUP Kungsholmen arbetar du antingen främst med basbedömning och neuropsykiatriska utredningar eller främst med basbedömningar och psykologisk behandling. Syftet är att möjliggöra fördjupning av kompetens inom specialiserad vård. Du förväntas arbeta inom den bredd som specialiserad barn- och ungdomspsykiatri erbjuder. Du får ta dig an patienter med komplex problematik samt fungera som stöd till kollegor. Handledning av t ex PTP-psykologer och psykologkandidater kan komma att ingå. Utvecklingsarbete kan också ingå i arbetsuppgifterna utifrån din kompetens och mottagningens behov. 

Som ny på mottagningen får du en gedigen introduktion i vårt arbetssätt med strukturerade bedömningar, sammanhållna utredningsplaneringar och patientflödet i stegvis vård. Din introduktion anpassas såklart utifrån din erfarenhet och dina behov. 

Kvalifikationer 

Du som söker ska vara legitimerad psykolog. Vänligen bifoga ditt legitimationsbevis.
Det är meriterande om du har en relevant specialistutbildning. Det är också meriterande med erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt arbete, handledning av PTP-psykolog och/eller psykologkandidat.

 

Personliga egenskaper

Du kan arbeta självständigt inom ramen för din yrkesroll, samtidigt samarbetar du väl med andra professioner när det krävs för att patienterna ska få god barnpsykiatrisk vård. Som person är du stabil, flexibel och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP Stockholm skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri öppensjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, förmånliga tjänstepensionsvillkor samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).

Övrig information

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Tillträde efter överenskommelse.
Har du inte tidigare arbetat inom barn- och ungdomspsykiatrin, kan en provanställning på 6 månader komma att bli aktuellt. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP Kungsholmen är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3176
Kontakt
  • Karin Rådberg-Lundvall, enhetschef, 08-12352581
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb