Danderyds sjukhus är ett regionägt bolag som driver planerad och akut vård, främst för invånarna i norra Storstockholm. Utöver akut och planerad specialistsjukvård ägnar vi oss åt forskning, utbildning och innovation. Sjukhuset befinner sig i en spännande utvecklingsfas med ny akut- och behandlingsbyggnad vilket skapar goda förutsättningar för en modern högkvalitativ sjukvård och en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Vidare skall verksamhetens slutenvård flytta in i ett nybyggt hus under 2025.

Verksamhetsområdet Kirurgi och urologi bedriver både akut och elektiv kirurgi och urologi samt operationsverksamhet i öppen- och slutenvård dygnet runt. Här behandlar och vårdar vi patienter från i huvudsak Stockholms län, men även utomläns och utlandspatienter med kirurgiska eller urologiska sjukdomar. Patienterna tas om hand på flera olika specialistmottagningar, två operationsavdelningar samt fyra vårdavdelningar med olika profilområden; kolorektalkirurgi, kirurgi i övre mag-tarmkanal, överviktskirurgi och levertumörer samt urologi. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 460 medarbetare. I vår nya verksamhetschef ser vi dig som utmanas av att leda andra och fortsätta utveckla verksamheten mot högt uppsatta mål. Vi kan erbjuda ett stimulerande arbete med stora möjligheter att vara med och forma utvecklingen, både för verksamhetsområdet och för sjukhuset. 

Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Danderyds sjukhus erbjuder bra utvecklingsmöjligheter för olika chefspositioner genom egna ledarskapsprogram.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom någon av de opererande specialiteterna, inklusive anestesi. Det är meriterande att du är disputerad. Vi söker en dokumenterat framgångsrik ledare med mångårig erfarenhet som chef.

Vi söker dig som har ett stort mått av mod och hög integritet. Som person är du förändrings- och framtidsorienterad, du har en stark förmåga att skapa engagemang och peka ut en tydlig framtidsinriktning där dina medarbetare vill följa dig. Du har fokus på att åstadkomma resultat och är drivande i att uppnå dessa. Du tar ansvar i både med- och motgång och verkar för en god och trivsam arbetsmiljö med förutsättningar för medarbetare att ta ansvar och växa.

Vi söker dig som är prestigelös och tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap, du har lätt att samarbeta med övriga chefskollegor och ser det som naturligt att samverka med övriga intressenter och fackliga företrädare. Du är konkret och tydlig och har lätt för att fatta beslut i komplexa situationer. Det är en självklarhet att du är lojal med organisationen och de beslut som fattas.

 

Ansvarsområden

Som verksamhetschef har du fullt verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Du är närmsta chef för ca 15 personer, bestående av sektionsansvariga läkare, vårdchef, chef för medicinska sekreterare samt stabsfunktioner.

Du kommer till en verksamhet med ett stort elektivt och akut uppdrag. Som verksamhetschef behöver du fortsatt omfamna det elektiva uppdraget, vidareutveckla processer och arbetssätt som ökar tillgängligheten för våra patienter. Parallellt med detta behöver du också fokusera på det akuta flödet – förbättra ledtider och omhändertagande av våra akuta patienter. I samverkan med övriga chefer och stödfunktioner blir det ditt uppdrag att leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån sjukhusets vision och mål. Samverkan med dina verksamhetschefskollegor blir extra betydelsefullt kopplat till operationsverksamheten där ni delar lokaler och resurser.

Du ingår i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar till sjukhusets verkställande direktör. Du kommer att arbeta nära VD och dina chefskollegor i en dynamisk sjukhusledning med högt i tak, helhetstänk och ett målinriktat fokus. 

 

Ansökan

Senaste ansökningsdag: 24-06-16. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag. Randstad Care ansvarar för rekryteringsprocessen men du blir anställd av Danderyds sjukhus.. För mer information om tjänsten eller för ett förutsättningslöst samtal, kontakta gärna: Pernilla Håkansson Rekryteringskonsult Randstad Care, 070–1606446 alt. pernilla.hakansson@randstad.se.

Ansök till tjänsten via länken nedan:

Lediga jobb som Verksamhetschef i Danderyd, Stockholms län | Randstad

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3166
Kontakt
  • Pernilla Håkansson Rekryteringskonsult Randstad, 070–1606446
Facklig företrädare
  • Lokala företrädare för respektive fackförbund, 08-12355000
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb