Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Haninge barn

Specialpedagog till Habiliteringscenter Haninge barn

Habiliteringscenter Haninge är en enhet inom Habilitering & Hälsa, en verksamhet inom Region Stockholm med särskild kompetens kring funktionsnedsättningar. Enheten är specialiserad på intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning samt diagnos inom autismspektrumet. Vi skapar förutsättningar för patienten att fungera på bästa sätt i sin vardag.

Habiliteringscenter Haninge söker nu en specialpedagog som gillar utmaningar.

Vi är ett härligt och engagerat gäng som besitter mycket kunskap och har högt i tak. Vårt arbete präglas av arbetslust och stort engagemang till våra patienter. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi arbetar i tvärprofessionella team bestående av specialpedagog, psykolog, kurator, arbetsterapeut, logoped och fysioterapeut där vi arbetar i nära samarbete för att ge insatser till patienten individuellt och i grupp. Vi arbetar med att utveckla förmågor och strategier för att patienten och dess nätverk ska kunna hantera funktionsnedsättningen i vardagen. Vi vänder oss till personer boende i kommunerna Haninge, Tyresö och Nynäshamn. Vårt center finns centralt i Haninge, cirka 20 minuter från Stockholm, mycket nära till bussar och pendeltåg. 

Arbetsuppgifter:

Som specialpedagog hos oss möter du barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år, främst de yngre barnen, samt deras anhöriga och nätverk. Arbetsuppgifterna består av att kartlägga och bedöma barns utveckling och skapa möjligheter för lek, samspel, lärande och kommunikation. Arbetsuppgifterna består också av att till patienter, vårdnadshavare och närstående förmedla kunskap, ge råd och insatser kring anpassningar i vardagsmiljöer, strategier för att hantera förväntningar, stress och krav samt främja delaktighet i förskola, skola och fritidsverksamheter. Att ge råd och stöd till föräldrar är en stor del av arbetet. Arbetet innebär också att leda grupper och föreläsningar utifrån din professionella kunskap.

Om dig:

Vi söker dig som är specialpedagog och kan arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Vi ser gärna att du har erfarenhet av barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, habiliteringsinsatser och tvärprofessionellt arbete. Kunskap och erfarenhet av barn i förskoleåldern krävs.

Du är som person initiativtagande, utvecklingsintresserad och engageras av att hitta lösningar utifrån patientens fokus. För att trivas hos oss behöver du kunna planera och strukturera, kunna anpassa ditt arbete och ha god förmåga att prioritera. Att kunna dokumentera är av stor vikt då vi journalför våra insatser. Du är intresserad av att ge insatser i gruppform, har god datorvana och trivs med att arbeta tillsammans med andra professioner mot ett gemensamt mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontakta gärna:

Elin Rawet, enhetschef tel: 08-123 356 23

Fackliga representanter: 

Lärarförbundet Christina Adler-Carlsson: christina.adler-carlson@regionstockholm.se

Hos oss får du:

Kompetenta och trevliga kollegor i såväl den egna som andra professioner.
Stöd och utbyte genom arbete i tvärprofessionella team.
God kompetensutveckling genom vår interna personalutbildning samt handledning.
Flexibel arbetstid.
Fri hälso- och sjukvård.
Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid.

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. 

Läs gärna vår tidning Funktion i fokus eller lyssna på vår podd Funka olika. Du kan även följa oss på Facebook eller läsa mer om oss på www.habilitering.se

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3161
Kontakt
  • Elin Rawet, 08-12335623
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet Christina Adler-Carlsson, christina.adler-carlson@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb