Karolinska Universitetssjukhuset, Chefsrekrytering, CR- Tema Akut och reparativ medicin, CR- ME Infektionssjukdomar

Vill du leda ett framstående team inom högspecialiserad vård för olika infektioner - från akuta till kroniska tillstånd? Tillsammans driver vi banbrytande forskning för att förbättra vården och som sektionschef formar du inte bara vårdteamet utan är även med och driver framtidens infektionsvård.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en chefstjänst som innebär mycket interaktion och samarbete med chefskollegor inom sjukhuset men också med kliniska kollegor i både vår och andra verksamheter. Viss representation av verksamheten inom olika övergripande sammanhang på sjukhusnivå men även på regional och nationell nivå förekommer. Inom verksamheten finns mycket goda möjligheter att bedriva klinisk forskning.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Medicinsk enhet (ME) Infektionssjukdomar på Karolinska Universitetssjukhuset fokuserar på specialiserad och högspecialiserad infektionssjukvård. Profilområden är akuta tillstånd som till exempel sepsis och endokardit, subakuta infektioner som CNS, tuberkulos, tropiska infektioner samt kroniska infektioner som bland annat HIV, hepatit och immunbristsjukdomar. 

Idag arbetar cirka 65 läkare och vi är placerade på våra vårdavdelningar, inom dagvård och vid specialistmottagningar i Huddinge och Solna. Utöver detta finns en stor intern och extern konsultverksamhet som stödjer hela Universitetssjukhusets behov av infektionskompetens.

Vi är i internationell framkant för vård och forskning kring infektionssjukdomar och har ett mycket nära samarbete med Karolinska Institutet. Verksamheten har en dynamisk forskningsmiljö med många pågående kliniska studier och translationell forskning. Vår enhet bedriver utbildningsaktiviteter på flera nivåer riktade till läkarstudenter, ST-läkare och specialister.

Inom vår verksamhet så har vi bland annat nationellt vårduppdrag för högisoleringsvård, Sveriges största HIV mottagning och Immunbristenhet som är framstående inom både vård och forskning.

Vår ambition är att vara i framkant inom våra tre uppdrag, vård, utbildning och forskning där vi kan erbjuda nya behandlingar och högkvalitativ vård. 

Vi söker
Vi söker tre sektionschefer till Medicinsk enhet Infektionssjukdomar, två är riktade gentemot slutenvård och konsultverksamheten och den tredje har öppenvård som ansvarsområde. Som sektionschef utformar du team och tillsätter personal utifrån patienternas behov. Du motiverar och engagerar dina medarbetare i vår verksamhet som ständigt utvecklas och förändras.

Som sektionschef förväntas du även arbeta delar av din arbetstid kliniskt. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Tjänstgöringen kommer att vara förlagd både till Huddinge och Solna.

Vi söker en ledare med genuint intresse för lednings och utvecklingsfrågor. Du skapar förtroende hos medarbetarna genom att stödja och bidra till deras professionella utveckling samt motiverar och tillvaratar deras engagemang. Du är engagerad i att säkerställa att den senaste evidensbaserade och personcentrerade vården tillämpas samt att förbättra vårdprocesser tillsammans med andra.

Förutom ovanstående grundönskemål lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna och att du;

  • Leder, motiverar, och ger befogenheter för att nå gemensamma mål, samordnar grupper, skapar, engagemang och delaktighet
  • Arbetar målinriktat, fokuserar på resultat, och anpassar dig vid förändrade mål
  • Tänker strategiskt, ser långsiktiga konsekvenser, och agerar därefter Ser helheter och tar hänsyn till verksamhetens bästa i agerande och beslut
  • Talar klart, välformulerat och engagerat i möten och grupper, lyssnar och anpassar dig till situationen

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Kvalifikationer
Krav:  
- Legitimerad läkare med kompetens som kan verka kliniskt inom Infektions verksamhetsområde 
- Dina språkkunskaper i svenska och engelska är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift 

Meriterande: 
- Tidigare ledar-, forsknings- och undervisningserfarenhet
- Specialist inom Infektionsmedicin
- Erfarenhet av internationellt arbete och samarbete 

Om rekryteringsprocessen
Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Camilla Månsson på 072 536 69 96 alt camilla.mansson@randstad.se.

 

Varmt välkommen att ansöka till tjänsten här!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3158
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb